Unique in je eigen jasje

Spijkerbroek uitgelicht...

Vrijdag 30 mei 2014

Wist je dat de spijkerbroek al stamt uit het jaar 1873? 

Levi Strauss, een man van Duits-Joodse afkomst emigreerde in 1847 naar de Verenigde Staten. In zijn handelsfirma in San Francisco maakt hij stevige broeken van zeildoek voor goudzoekers. Strauss en zijn kleermaker Jacob Davis kozen voor een steviger materiaal zoals denim en klinknagels. De spijkerbroek was geboren en ze kregen er in 1873 patent op. Tegenwoordig bestaat de Levi Strauss & Co fabriek nog steeds.

Bewerkte denim

Denim is een katoenen stof die is gemaakt van een indigo draag die door witte draden heen geweven wordt. Er zijn allerlei washes en behandelingen waar je uit kunt kiezen – van strak en donker tot soepel en verweerd of zelfs compleet met gaten.

Classic: een onbehandelde medium indigo wash die overal bij past en waar altijd vraag naar is. 

Stonewashed: Het denim gaat met puimsteen in een droger, waardoor de stof een verweerd uiterlijk krijgt.

Raw: de broek wordt niet gewassen na het verven. Daardoor is hij eerst vrij donker en vrij stug, maar hij verbleekt door het dragen.

Dirty: bij het dirty effect worden de witte basisdraden gelig geverfd. Daarna wordt de indigodraad erdoor geweven, maar je blijft het geel ertussendoor zien.

Chemisch: met bleekmiddel wordt een speciale bleke kleur gemaakt. Bij acid wash wordt de stof met in chloor gedrenkte puimsteen in de droger behandeld.

Hot trend item voor jong en oud

Waarom ik hier over schrijf is omdat ik het heel bijzonder vindt dat een kledingstuk al zo lang bestaat en nog steeds een hot trenditem is. Omdat de broek er is in verschillende vormen en stoffen kan jong en oud ‘m dragen.

Welke vorm bij jouw figuur?

Straight jeans: het vertrouwde model dat voor de meeste figuren past. Het heeft een relaxte uitstraling.

Bootcut: Loopt een beetje wijd uit en valt over de schoen. Voor een lange, slanke lijn. Vrouwen die wat bredere heupen hebben is dit een mooi model.

Boy-friend: Ruim zittend recht model, vaak met lage broekband. Leuk als je lang en smal bent.

 

Skinny: Zit strak om je hele been, van je heupen tot je enkels. Leuk met een wijd topje. Wanneer je veel rondingen hebt dan flatteert deze broek niet.

Flare: Strak tot de knie en vanaf daar wijd. Geeft balans als je flinke rondingen hebt.

Denim items 2014

Dit seizoen heb je heel veel spijkerkleding in de aanbieding. Van tuinbroeken tot rokken, gilets, jasjes, shorts. Denim geeft een stoere touch, de verschillende denimkleuren kun je goed met elkaar combineren. Door een leuke riem/accessoire/schoen te dragen maak je de outfit helemaal af!

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen