Unique in je eigen jasje

Vakantiekoffer inpakken

Zaterdag 30 juni 2018

De zomervakantie komt er weer aan. Hoe pak ik zo efficiënt mogelijk mijn koffer in en wat neem ik mee?

 

Als de vakantie voor de deur staat stel ik mijzelf altijd de vraag: wat neem ik mee op vakantie aan kleding? Nu zijn wij zelf jarenlang met de auto op vakantie geweest. Dus mooi gemakkelijk, prop maar vol die weekendtas of koffer. Eenmaal op ons vakantieadres, pak ik toch de kleding die het lekkerst zit en trek deze ook vaker aan. Thuis kan ik heel wat kleding weer terugleggen in de kast, nooit aangetrokken in de vakantie. Dus je kunt heel wat ruimte besparen in de auto als je minder kleding meeneemt! Wat nu als je met het vliegtuig op vakantie gaat en je wilt niet meer dan 18 kilo aan ruimbagage meenemen? Wij (vooral vrouwen) gooien het liefst zoveel mogelijk in de koffer. Heb een aantal tips om de koffer zo efficiënt mogelijk in te pakken en wat je aan kleding mee kunt nemen. 

Efficiënt de koffer inpakken:

-Pak de zware kleding zoals spijkerbroek en schoenen onderin. Handig is om de leesboeken ook onderin te pakken. Toiletspullen aan de zijkant pakken.

-Probeer de kleding te rollen in plaats van te vouwen. Dan kreukt het minder en het bespaart je ook weer ruimte.

-Kies voor luchtige dunne stoffen zoals linnen en zijde maar ook katoen. Hierin zul je minder zweten, dus kun je tops ook vaker aan. Ter info: polyester en viscose stoffen kreuken minder, maar zweten meer.

-Stop het ondergoed en sokken als laatste in de koffer, vul hiermee de gaten.

-Vouw tere kleding, bv jurken/blouses één keer dubbel en bedek de hele koffer hiermee.

Tip: zorg dat je de kledingstukken met elkaar kunt combineren!

Wat neem ik mee?

-3 paar schoenen: slippers, sandalen, pumps. Wanneer jij een sportief type bent dan neem je in plaats van pumps gympies mee. Deze kun je gerust onder je jurk of rok aantrekken.

-bikini, altijd gemakkelijk om een reserve mee te nemen of je wisselt af.

-strandjurk of pareo over je bikini voor overdag aan het strand.

-maxi-jurk (musthave voor dit zomer) Kun je zowel overdag als ’s avonds aantrekken. Combineer de jurk ’s avonds met een leuke hoed of een sieraad.

-2 korte broeken (spijker en 1 effen)

-1 rok (mini, midi, maxi wat jouw maar lekker zit)

-5 hemdjes of 3 hemdjes en 2 t-shirts (die je kunt combineren met de rok, de korte broeken en de lange broeken)

-jumpsuit; ook een musthave dit zomer, je kunt deze ook in plaats van de maxi-jurk meenemen als je niet van jurken houdt. Leuk met print!

-spijkerbroek en/of luchtige broek (als het wat frisser is ’s avonds)

-evt. vestje; over je jumpsuit, op je lange broek.

-2 bh’s; één in huidskleur of rood (schijnen niet door) en een gekleurde, staat leuk onder je hemdjes! 

Het voordeel is dat zomerkleding niet veel weegt zodat je minder gauw aan de 18 kilo komt; wel als je rekening houdt met wat je meeneemt! Wens jullie een prettige vakantie toe! 

 

Vraag mijn gratis sessie aan: ‘Boost je stijl en uitstraling’. In deze 30 minuten (telefonisch of via skype) geef ik jou mijn volledige aandacht en kijk ik mee waar je nu staat. Ik geef je mijn eerlijke feedback en 3 praktische tips hoe jij je zichtbaar kunt maken op een authentieke manier. Zodat jij vol zelfvertrouwen en stralend door het leven gaat!

 

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen