Unique in je eigen jasje

Ik beken kleur!

Woensdag 30 juli 2014

Mijn vakantie in Zuid-Frankrijk (Provence) en Midden-Frankrijk (Loire) zit er weer op. Mag ik even kleur bekennen?

De Provence is een bebost heuvelachtig en ruig gebied met zijn grand canyon en de blauwe meren.

In de Loire vind je vooral de kastelen en de burchten. Het gebied is er wat vlakker.

Het straatbeeld vind ik in Frankrijk troosteloos, er wordt weinig gedaan aan uitstraling van de huizen en gebouwen. Laat staan reclameborden, deze moeten er nog worden uitgevonden. 

Een bezoek aan Cannes of St. Tropez in Zuid Frankrijk hoort er natuurlijk wel bij. Bij ons is het Cannes op een avond geworden, jammer dat ik niet meer kon winkelen in de Rue T’antibes, met winkels zoals Chanel en Prada. Maar kijken natuurlijk wel!

 

 

Kijken naar mensen is ook al een hele belevenis. Een tegenstelling als je de mensen ziet in de buitenwijken. Stad is hip en trendy. Muziekfestivals, veel mensen op straat, in de buitenwijken zie je geen kip op de weg, behalve het dorpscafé waar franse mensen samen komen om een espresso te drinken.

Wat ik mis in het menselijk straatbeeld is kleur. Het valt de bevolking zelf ook op. Als ik mensen in Frankrijk op straat achter mij hoor zeggen: oh couleurs!. Of ik word aangesproken “wat zie je er mooi uit”, ligt ook vaak aan de "juiste" kleuren die je aan hebt. Overigens houd ik van kleur zowel in kleding (als in interieur). Bij ons in huis vind je geen saaie donkere kleuren. De muren zijn rustig maar aan de muur hangen gekleurde schilderijen (www.ikrobschildkamp.nl) en de meubels zijn gekleurd.

 

Van kleuren word ik blij. De kleuren die je aan hebt zeggen wat over jezelf. Ik houd van de kleur groen. Symbolisch staat deze kleur voor vrolijk, onafhankelijk, vasthoudend en veilig. Ben jij wel eens bewust met kleur bezig? Denk jij er over na wat je aantrekt als jij naar een feestje of naar een sollicitatiegesprek gaat? Eet je wel eens met kleur? Dit smaakt toch veel lekkerder dan een donkere maaltijd?

 

 

Wil jij ook weten wat kleur met jou doet en dan vooral in je uitstraling? Want de juiste kleur en stijl ondersteunen immers je persoonlijkheid. En dat is geen trend maar dat ben jijzelf!!

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen