Unique in je eigen jasje

Prints in kleding

Maandag 11 augustus 2014

Wat doen prints in kleding met je figuur? 

Prints gebruik je in kleding als je ergens de nadruk op wil leggen. En je moet de print natuurlijk mooi vinden en je er lekker in voelen! In prints zijn verschillende motieven en kleuren verkrijgbaar. Kijk of je een rustige of drukke print wil. Daarnaast kijk je of de kleur matcht bij je kleurtype.

Wil jij het accent op het bovenlichaam leggen dan draag je een geprinte shirt/blouse. Dan houd je de onderkant rustig door een effen broek/rok eronder te dragen. Dit hanteer je bv. wanneer jij brede heupen hebt of “zadeltassen”.

Wil je het accent op het onderlichaam leggen dan draag je een geprinte rok of broek. Met een rustige effen stof erboven. Dit hanteer je bv. wanneer jij smalle benen hebt, en brede schouders. Heb je een recht figuur dan kun je ook details op de broek/rok hebben.

Een print adviseer ik ook meestal wanneer je een “buikje” hebt. Je zou zeggen dan leg je de nadruk erop, maar het is dan een soort van bliksemsafleider. De print verdoezelt juist de buik.

Op onderstaande foto’s kun je duidelijk zien wat de print doet. Mijn figuur leent zich ervoor om de nadruk op de taille en bovenkant te leggen. Dus de print boven flatteert beter dan de print onder. Tegelijkertijd valt het groene shirt net te laag op de broek waardoor mijn benen korter lijken. Op de rechterfoto is mijn outfit meer in balans met mijn figuur.

 

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen