Unique in je eigen jasje

Welke rok past bij mijn figuur?

Donderdag 16 oktober 2014

Rokken zijn helemaal hot dit seizoen. Je ziet ze in allerlei vormen en lengtes. Houd rekening met de lengte. Als je klein bent kies dan liever voor een rok boven de knie of op de knie. Als je lang bent flatteert een midi [kuitlengte] of lange rok.

A type: jouw heupen zijn breder dan de schouders. Kies voor een A-lijn rok omdat je lichaam dan meer in evenwicht is en je heupen minder opvallen.

 

H-type: je hebt een recht figuur met weinig tot geen taille, platte billen en weinig heupen. Werk met diagonale of hoekige lijnen. Leg het accent op de heupen of taille. 

 

X-type: jouw schouders en heupen zijn even breed. Je hebt een duidelijk taille. Leg vooral hier de nadruk op. Een recht model rok is voor jou prima. 

 

Y-type: je hebt brede schouders, brede rug, mogelijk dunne benen en een volle buste. De print zorgt ervoor dat je de aandacht legt naar het onderlichaam. De stevige stof creëert meer rondingen en volume rondom de heupen/benen.

 

O-type: je hebt een vol figuur, probleemzone is mogelijk de buik/maagstreek. Kies voor zachte soepele stoffen en een rok met platte plooien aan de bovenkant. 

 

 

8-type: oftewel het zandloper type. Je hebt een volle buste en volle heupen maar wel een duidelijke taille. De heupen zijn goed in verhouding met je schouders. Een kokerrok legt de aandacht naar de taille en volgt jouw mooie lichaamslijn. 

 

 

 

Volgende BLOG: hoe combineer ik een rok?

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen