Unique in je eigen jasje

Shopavontuur in Deventer

Zondag 15 februari 2015

Afgelopen woensdag ben ik in Deventer geweest voor het uitzetten van shoproutes voor de fashionwalks voor Stylisten Te Huur. Op zoek naar design, trend en vintagewinkels.

En of dit is gelukt! Wat een leuke winkels heb je in Deventer! Deventer is één van de oudste steden van Nederland en tevens Hanzestad van Overijssel. Dit kenmerkt zich ook in de mooie oude panden waarin de winkels zich bevinden. Vooral de oude steegjes niet vergeten want hier vind je vooral de mooie winkeltjes in 2e hands kleding en woonaccessoires.

 

 

Mijn route begint bij de Smedenstraat. De auto heb ik geparkeerd in de centrum Parkeergarage Op de Keizer. Vanaf de parkeergarage loop je zo de Smedenstraat in. Hier vind je vooral de winkels in het midden- en hoog segment. Enige leuke winkels in deze straat:  Blanche, Donna Fashion, Leuk en Freek.  

Modezaak Leuk is sinds vorige week net nieuw geopend. De volgende merken zijn o.a. te verkrijgen, Gaudi, Set, Kocca, Sessun. Hierbij een sfeerimpressie.

 

Vervolgens gaat mijn route naar de Grote Overstraat, (een zijstraat van de Lange Bisschopstraat) waar je vooral de bijzondere vintage, 2e hands en woonaccessoire winkels ziet. Ik loop bij 100%jezelf binnen waar Anita Graal de scepter zwaait. Zij is een enthousiaste zakenvrouw waar je je meteen welkom voelt. Anita verkoopt vintage, 2e hands en nieuwe kleding. Een mooi jasje in chanellook kijkt me verliefd aan, ben meteen verkocht!

Verder klets ik met haar even bij. Ook over het vak imagostylist, want Anita geeft tevens kleur- en stijladviezen.

Na een kop koffie met Anita loop ik verder de Grote Overstraat in en kom ik bij Clochard  terecht. Riet Arling beheert deze winkel in retro en chique 2e handskleding maar ook mooie cocktailjurken verkoopt ze en nieuwe kleding van het merk Rinascimento. Intussen komt er een klant de zaak in die een jurk wil voor een groot feest in Deventer. Riet weet precies wat de dresscode is voor de verschillende festijnen, dus ze kan haar klanten goed bedienen. Aan de Grote Overstraat 67 zit Bibett, een winkel in exclusieve mode & accessoires. Ze zijn al druk aan het uitpakken van de voorjaarskleding. De kleuren geel en blauw hebben de overhand, ik word er vrolijk van!

Aan de Kleine Overstraat loop ik bij Hemelse Hebbedingen binnen. De naam zegt het al, je wordt hebberig als je de winkel binnen loopt. Kleding, schoenen en woonaccessoires. De kleding is geen 2e hands maar nieuw in merken zoals Skunkfunk en Kookai. Bij de schoenen sta ik even stil, ben helemaal onder de indruk van de kleuren en details! 

Van het shoppen krijg je ook de nodige trek! Aan de Brink heb je verschillende cafés en restaurants zitten waar je gezellig een lunch kunt nuttigen.

Ook zin om te shoppen in Deventer? Met een personal shopper is het tegelijkertijd jezelf verwennen. Speciaal voor jou geselecteerde winkels zodat je met nog meer eigen stijl en zelfvertrouwen naar huis gaat! Voor meer info neem contact op via info@uniquejanique.nl of via Stylisten Te Huur

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen