Unique in je eigen jasje

Stylingdag met model Koen

Woensdag 04 maart 2015

Een uitnodiging voor een stylingdag met mannen. Dit sla ik niet af! Eind januari was het zover. Bij Piet Zoomers in Den Bosch in samenwerking met Nynke Politiek (Style Update) en Stylisten Te Huur.

Maar als vooropdracht kregen we mee om bij een mannelijk model een garderobecheck te doen. Zou mooi zijn als dit model ook tevens een middag aanwezig kon zijn bij PZ in Den Bosch. Heb mijn collega Koen gepolst. Hij was heel enthousiast, en wilde wel meewerken. Tenslotte, een stijladvies en een shopadvies, dit krijg je niet elke dag! 

 

Als eerste heb ik dus een kijkje genomen in de kledingkast van Koen, ook om achter zijn persoonlijke stijl en kleur te komen. En natuurlijk door vragen te stellen! De persoonlijke stijl van Koen is gamin, hij houdt van sportieve kleding, het moet praktisch zijn en eenvoudig, maar Koen vind het wel gaaf om met de trends mee te gaan. De basiskleur in zijn garderobe is vooral blauw, grijs, zwart. In zijn vrije tijd, bv tijdens de sport, draagt hij wel wat fellere kleuren, bv. geel/oranje jasjes gecombineerd met zwarte sportbroek. Pakken draagt hij alleen bij gelegenheid zoals een feest of crematie. Een krijtstreep pak in donkerblauw is zijn laatste aankoop.

 

De koele en gedempte kleuren flatteren Koen, deze kan hij het beste ton sur ton dragen. De koele kleuren passen bij zijn uitstraling, hier kan hij ook een licht contrast mee aantonen en de gedempte kleuren komen overeen met zijn rustige karaktertype. Je ziet op de foto hieronder het verschil tussen helder en gedempt. De zachtere kleur rood staat Koen beter.

We hebben samen een shoplist gemaakt wat Koen aan aanvullingen in zijn garderobe kan gebruiken: een spijkerbroek, een geprinte blouse en een paar sneakers. En met deze shoplist op naar Piet Zoomers in Den Bosch!

Na een trip van 1,5 uur en een kop koffie bij een grand café, scheiden onze wegen. Koen gaat shoppen in Den Bosch en de stylisten komen bij elkaar bij PZ. De modellen en stylisten treffen elkaar ’s middags weer. Wij mogen 's morgens een presentatie doen over onze modellen, vervolgens zoeken we een paar setjes bij elkaar voor ons model. Eén voor privé en één voor zakelijk. PZ is een prachtige winkel, merken en stijlen bij elkaar gesorteerd. We krijgen een rondleiding van Nynke, zodat we weten waar we moeten zoeken. Waar ik vooral naar heb gekeken is natuurlijk de trendy en sportieve kleding voor mijn model Koen. Voor hem is privé en zakelijke kleding een beetje van hetzelfde. Op zijn werk draagt hij ook casual outfits. Heb 2 leuke setjes voor Koen uitgezocht. (rechts op foto)

 

  

 

Een spijkerbroek met een blauwgroenige blouse met een kleine print, een jasje met leren mouwen en stoere sneakers. Het andere setje: een spijkerbroek met een gewerkt t-shirt, daaroverheen een spijkerblouse en een blauw gewatteerd jasje erop.  Als de modellen ’s middags komen kunnen we meteen aan de slag. Passen, passen en nog eens passen. En dan mogen de modellen showen. Weet wel dat Koen stralend de trap afkomt. Hij is zo enthousiast dat hij de set met de groene blouse en het jasje koopt. Dus we kunnen de stylingdag afsluiten met blije mensen!

 

 

Op de foto met alle stylisten!

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen