Unique in je eigen jasje

Imagostylist, wat doe jij?

Zondag 22 november 2015

Maandag 23 november is het de Internationale Image Consultants dag, waarvoor wij aandacht vragen voor ons mooie imago vak!

Er zijn nog steeds veel mensen die absoluut niet weten wat een imagostylist doet. En dat we bezig zijn met een vak waarvoor je echt wel een opleiding moet volgen.  

Een mijlpaal in de professionalisering is de registratie van ons beroep onder een SBI-code bij het CBS. SBI staat voor Standaard Bedrijfs Indeling. Dit betekent dat image consultants zich binnenkort ook als zodanig kunnen inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Met ingang van 1 januari 2016 is er een definitieve omschrijving van de image consultants geregeld bij het CBS.  

Wat houdt imagostyling eigenlijk in: het optimaliseren van de persoonlijke uitstraling en presentatie. Dit omvat kleur- stijl- en imagoadviezen waarbij de klant zich bewust wordt van de eigen uitstraling en kenmerken. Hierbij dient de relatie tussen persoonlijkheid (identiteit) en imago (omgeving) gezien en gelegd worden.  

Waarom ben ik begonnen met het imago vak? Ik vind het prachtig om mensen te helpen uniek in hun eigen jasje te laten zitten, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen en in hun eigen kracht komen. Want jouw persoonlijkheid is het allerbelangrijkste. Jij moet je van binnen en van buiten lekker voelen. Daarnaast heb ik altijd al een passie voor kleur, stijl en mode gehad. Wat is mooier dan van je passie je werk te maken?  

Reactie van Marjolein na een persoonlijk advies van Unique Janique:

"Janique is een warm persoon met een groot inlevingsvermogen. Je voelt je al gelijk op je gemak als je bij haar bent. Ze is erg professioneel en weet precies welke kleding bij je past...Qua kleur, maar zeker ook bij je figuur. Ze laat je lichaamsdelen waar je trots op bent, heel mooi uitkomen met de juiste kleding. Ik voel haar betrokkenheid heel sterk, zowel voor de afspraak als na de afspraak. Kortom, ik ben heel tevreden en raad het iedereen aan om te doen!"

In het imago vak vind ik het mooi om samen te werken met andere imagostylisten. Met Cynthia Holtz en Cynthia de Nijs ben ik een samenwerking aangegaan (Stylisten on Tour) om ons imago vak te promoten. Dit betekent in eerste instantie dat we actief bezig gaan in het centrum van Enschede, we doen o.a. volgend jaar mee aan de Culturele Zondag (Zilverfestival). Daarnaast zijn we nog in gesprek met betrokkenen van ‘Enschede Promotie’. We gaan in gesprek met winkeliers om meer reuring en entertainment te creëren op de winkelvloer. Over dit onderwerp staan momenteel de kranten vol onder het mom van ‘Hart voor je stad’. Winkeliers moeten zich zelf ook bewust worden van het feit dat er iets moet gebeuren, de consument heeft nl. zoveel kanalen waar hij gebruik van kan maken (omnichannel), en jij wilt als retailer graag dat een tevreden klant de winkel uit gaat en ook weer terugkomt!

Kortom, een veelzijdig vak waarin wij als imagostylisten veel kunnen betekenen voor verschillende doelgroepen. Unique Janique kun jij inhuren als stylist:    

-voor het geven van kleurtrainingen (detailhandel, o.a. kappers) 

-voor het geven van stylingtrainingen aan winkelteams (modezaken) 

-voor het geven van kleur- en stijladviezen aan klanten (modezaken) 

-garderobecheck en personal shoppen (particulieren, ondernemers)

-workshops kleur en stijl en persoonlijke adviezen (particulieren, bedrijven)

Wil jij ook je stijl en uitstraling versterken? Wil jij ook geld besparen, een goede basiscollectie creëren en miskopen voorkomen?  Voor de decembermaand heeft Unique Janique nog verschillende aanbiedingen: 

Tot 15 december a.s. Actie garderobecheck van € 137,50 voor € 95,00 incl. BTW. Meer info

Wil jij je familie, vrienden, collega’s, personeel verrassen met een workshop, kleur- en stijladvies, garderobecheck, personal shoppen? Unique Janique heeft geschenkbonnen in een mooie cadeauverpakking met een gratis luxe sjaal. Interesse? Contacteer me 

 

 

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen