Unique in je eigen jasje

Kleurentrends voorjaar 2016

Woensdag 20 januari 2016

Al weer zin in het voorjaar? De kleuren voor het komend seizoen zijn inmiddels al weer een tijdje in beeld. Een mix van zachte en knallende pastelkleuren.

Elk jaar wordt er door het kleureninstituut Pantone 1 kleur van het jaar gekozen. Dit jaar zijn het er zelfs twee:

Rose quartz en Serenity

‘Vriendelijke kleuren die voldoen aan ons psychologisch verlangen naar zekerheid en veiligheid’ aldus Pantone’.

 

 

Rose Quartz staat voor rozenkwarts. Een steen die staat voor onvoorwaardelijke liefde en oneindige vrede. Het is een zachte pastelroze kleur. Serenity is de kleur van de hemel. Een mooie rustige, serene kleur blauw.

Deze twee kleuren zien we niet alleen in de kleding maar ook in accessoires en het interieur terug.

 

 

 

In september vorig jaar was er al een top tien samengesteld waaruit deze 2 kleuren zijn gehaald. Het 10-kleurenpalet ziet er als volgt uit.

 

 

Naast de Rose Quartz en Serenity zien we Peach Echo, een mooie perzikkleur, dan Snorkel Blue, een blauwe kleur die met veel kleuren in het palet te combineren is. Buttercup, de kleur van de boterbloem. Knal, maar wel mooi in de zomer bij een wintertype (lichte of juist donkere huid met donkere ogen en donker haar) Dan krijgen we Limpet Shell, een prachtige aquakleur, het parelmoer van de binnenkant van een schelp. Lilac grey is een paarsgrijze kleur maar toch meer naar het grijs toe neigt. Een mooie basiskleur waarbij het babyroze en maar ook de perzikkleur mooi staat. Wil je eens gek doen, combineer grijs eens met geel! De kleur fiesta is een warm rode kleur met een energieke uitstraling. Iced coffee, de kleur van mokka. Een neutrale basiskleur die goed met verschillende kleuren te combineren is, zoals het blauw of peach. De green flash is een warme kleur, het appeltjesgroen, je houdt ervan of niet. Een vrij opvallende kleur maar wel vrolijk voor de lente/zomer. 

Mix and matches

Heb een moodboard gemaakt waarin je de kledingstukken onderling met elkaar kunt combineren. Gewoon creatief doen!

 

 

Wil jij weten welke persoonlijke kleuren bij jouw passen? Kleurstyling gaat verder dan een kleurenanalyse. Dus niet alleen kijken we naar de kleur huid, ogen en haar, maar ook naar kleurgebruik in je persoonlijke stijl. Nieuwsgierig? Maak een afspraak via info@uniquejanique.nl . Dit kan via het contactformulier. Schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief!

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen