Unique in je eigen jasje

Hoe creëer je een gezond levensritme en een vollere kledingstijl wanneer je te dun bent?

Dinsdag 02 februari 2016

Help, ik ben te dun!

Tegenwoordig heerst er veel overgewicht. Er worden genoeg middelen aangereikt in de media om corpulentie tegen te gaan. Maar wat als jij te dun bent en graag voller wilt worden?

Het lijkt zo gemakkelijk, ‘ach dan eet je maar meer, wordt er dan gezegd’. Dan heb ik het niet over anorexiameisjes, want daar zit vaak een psychisch probleem achter, maar mensen die vanwege medicatie, slecht werkende schildklier, medische problemen ed., niet kunnen aankomen.  

Laatst sprak ik een vrouwelijke deelnemer van de “Sterrenactie” (minima gezinnen worden een dag verwend) die hetzelfde betrof. ‘Ik heb alles geprobeerd maar het lukt niet om aan te komen'. Had echt met haar te doen. En daarnaast zat ze behoorlijk in de geldzorgen. Zo’n dag deed haar en de ander 9 deelnemende gezinnen goed!

Balans in vezelrijk voedsel

Wanneer jij te dun bent, is het natuurlijk belangrijk dat je een gezond en vezelrijk voedsel tot je neemt, waar je langer mee verzadigd bent. Ga niet te veel suikers eten, want dit is alleen maar slecht voor je lichaam en krijg je eerder weer trek. En kun je in één keer niet te veel eten, verdeel dan wat kleinere maaltijden over een dag. Maar probeer wel evenwicht te krijgen in goed voedsel, zodat je wel energie krijgt. Je hebt immers niet veel reserve. Tip: neem een diëtiste of voedingscoach in handen die je daarbij begeleidt!

In beweging blijven

Om geestelijk en lichamelijk fit te blijven; ga lekker sporten. Houd je niet van binnen sporten, ga dan outdoor aan de bootcamp. Combineer kracht met conditie, zo bouw je ook spieren op zodat je al wat voller lijkt. Een alternatief is yoga, pilates of bodybalance, een mooie training voor de 'mindfullness'.

Met kleding lichaam in evenwicht brengen

Veel mensen die te dik zijn gaan op dieet. Vaak val je op de verkeerde plekken af, je hebt nu eenmaal de bouw van je lichaam waar je het mee moet doen. Beter kun jij kijken hoe jij je lichaam in evenwicht kun brengen door kleding te dragen passend bij je figuur. En dit kan ook goed als jij te dun bent!

Welke kledingstukken draag je om voller te lijken?

Bovenlichaam

-Sjaals, kort aan de hals geknoopt. Het verbergt je smalle nek. Dat zie je ook in de onderstaande foto's. De 2e foto met sjaal maakt mevrouw voller. De kleur flatteert haar, waardoor het een mooier plaatje is. 

 

 

-Fur bontjasje; het (nep)bont maakt je bovenlichaam voller.

 

-Wollige of gebreide truitjes; deze gebreide trui heeft ballonmouwen, waardoor je dunne armen voller lijken.

 

-Colberts, jasjes van stevig materiaal. Draag kleding in laagjes. Het blousje met rand zorgt weer voor een extra detail. Een peplum top is ook goed om je heupen wat breder te maken.

 

-Bomberjacks, want ze zijn wat donzig van materiaal.

 

Onderlichaam

-Broeken met prints maken jouw benen voller.

 

-Rokken van stevig materiaal bv. suède of juist plooirokjes.

 

-Wijdere broeken, zoals een boyfriend jeans.

 

-Jumpsuits, deze heeft wijdere pijpen waardoor het lijkt alsof je vollere benen hebt.

 

Mix and matches!

 

Zorg wel dat jij niet wegvalt bij de kleding die je draagt, dus houd je aan je personal brand!  

Persoonlijk stijl-, en kledingadvies van Unique Janique zodat jij gaat stralen!

Wil jij een stijl-, en kledingadvies passend bij je figuur? Zodat jij gaat stralen in jouw persoonlijkheid? Voel je vrij om een afspraak te maken met Unique Janique. Neem contact op via het formulier!

Schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief! Je krijgt tevens mijn ‘10 gouden tips, op weg naar een eigen stijl’.

 

Bron foto's: 'Sterrenactie' en H&M.

 

 

 

 

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen