Unique in je eigen jasje

Oranje boven!

Dinsdag 26 april 2016

Als ik vraag aan klanten welke kleur ze absoluut niet dragen, krijg ik vaak te horen: geel en oranje. Heldere kleuren die opvallen, je moet er in willen lopen.

De kleur oranje is de kleur van ons koningshuis, daarom trekken we op Koningsdag vaak iets van oranje aan. Het woord is afkomstig van het Perzische narang, dat sinaasappel betekent. In verschillende talen (Spaans, Duits, Engels en Frans) wordt hetzelfde woord gebruikt voor ‘oranje’ en ‘sinaasappel’. De Nederlandse vlag die bij de Unie van Utrecht in 1579 officieel werd aangenomen, was oranje, wit, blauw. De rood, wit, blauwe vlag werd pas in 1937 bij Koninklijk Besluit de officiële vlag van het Koninkrijk der Nederlanden. De oranje wimpel wordt nog wel gevoerd boven de Nationale vlag. (bron Wikipedia) En het Nederlands elftal draagt de kleur oranje in de tenues.  

Oranje is de secundaire kleur van geel en rood. Natuurlijk heb je verschillende kleuren oranje. De ongemengde heldere kleur, een lichte kleur, en het gedempte, diepe oranje. Ben jij een type met een warme ondertoon, dan staat de kleur oranje jou prachtig. Een lente type kan goed de heldere en lichte kleuren oranje dragen, en het herfsttype de gedempte en de diepe kleuren. 

Oranje is een warme, vrolijke kleur vol vitale energie die aanzet tot positief denken en nauw verbonden is met de levenskracht. Oranje zet bovendien aan tot creativiteit en een goed humeur. Het werkt tevens stimulerend en verdrijft stress en depressie. Oranje zou zelfs het immuniteitssysteem versterken en de spijsverstering verbeteren. 

Oranje zien we dit voorjaar veel in de winkels hangen. Als boven- of als onderkleding. Oranje is mooi te combineren met zwart en wit. Of met donkerblauw. Wil jij niet te opvallend gekleed in oranje dan pak je een accessoire waarin oranje zit, bv een sjaal, of sieraad of een schoen.

   

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen