Unique in je eigen jasje

Beautytip #1 Hoe bepaal ik de juiste kleur foundation?

Zondag 01 mei 2016

Wanneer jij foundation gebruikt is het handig om te weten welke kleur ondertoon jouw huid heeft, warm of koel. Op basis van de ondertoon kies je de juiste kleur foundation. Je kunt dit op verschillende manieren testen.

 

-Trek een wit hemdje aan, en daarna een crème kleurig hemdje. Van welke kleur gaan jouw ogen stralen? Wanneer dit wit is dan ben je een koel type, bij crème ben je een warm type. 

-Kijk naar de binnenkant van de pols, zijn jouw aders vooral groen, dan heb je een warme ondertoon in jouw huid. Zijn ze blauw, dan heeft jouw huid een koele ondertoon. 

-Test de foundation op de kaaklijn. Wanneer de kleur opgaat in jouw huid en je geen verschil ziet, dan heb je de juiste kleur te pakken! 

Warme kleuren foundation zijn tinten waar vooral geel in zit, dus honing, ivoor en goudbeige.

 

De koele kleuren foundation zijn de tinten waar vooral roze in zit, zoals roze beige, zandbruin en porselein.

Je kunt natuurlijk ook zowel een koele als warme ondertoon hebben, dan ga je mengen met 2 verschillende tinten, koel en warm. Met de kleuren die het dichtst bij je huidskleur liggen. Test het op je kaaklijn! 

Let op: in de winter draag je een lichtere kleur foundation omdat je huid vaak wat lichter is dan zomers. Dan is het handig om 2 tinten in jouw kleur te hebben. 

Wil jij meer advies over welke kleuren jou het mooiste staan? Unique Janique geeft make up advies afgestemd op jouw huid en persoonlijkheid. Opgemaakt al dan niet voor een feestje of voor een advies tijdens een workshop. Vraag naar de mogelijkheden en wees vrij om contact op te nemen! Je kunt dit doen via het contactformulier.

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen