Unique in je eigen jasje

Beautytip #2 Hoe breng je de juiste vorm in de wenkbrauw?

Zondag 08 mei 2016

Van de visagie opleiding die ik heb gevolgd bij Esther Knobben, vond ik het in vorm brengen van de wenkbrauwen het moeilijkste onderdeel. Wenkbrauwen zijn zeer bepalend voor de oogopslag. En symmetrische wenkbrauwen kom je bijna niet tegen!

 

 

Wist je dat de wenkbrauwen een drietal functies hebben: 

-Een beschermende factor, tegen weerswisselingen. 

-Een expressieve functie, denk maar aan het fronsen of optrekken van de wenkbrauwen. 

-Een esthetische functie, want door de vorm en de kleur te veranderen, kun je de aantrekkingskracht vergroten.

Voordat je de wenkbrauw gaat inkleuren/tekenen, ga je eerst de wenkbrauwen epileren. Liever niet boven de wenkbrauw epileren, begin van buiten naar binnen te werken. Laat het epileren ook eerder over aan een visagiste of schoonheidsspecialiste. Het is heel persoonlijk of je smalle of brede wenkbrauwen wil. Ik adviseer om ze niet te smal te laten epileren. Probeer een hoek te creëren op 2/3 van de wenkbrauw, dan het smalste gedeelte uit laten lopen naar de slapen.

Wenkbrauwen kun je op verschillende manieren styleren:

1.     Tekenen met een wenkbrauwpotlood

Je zorgt dat het potlood goed geslepen is, vervolgens kam je de haartjes omhoog. Je begint met het potlood bij de aanzet en tekent haartjes naar boven. Dan kam je de haren naar beneden en tekent korte haartjes in de haargroeirichting tot aan het hoogste punt. Dan laat je een mooie lijn naar de slapen toe weglopen.

       2.     Inkleuren met een wenkbrauwpenseel 

Met wenkbrauwpoeder kleur je de wenkbrauwen in. Hiervoor neem je een scherp schuin kwastje, waarmee je mooie lijnen kunt maken. Strijk wel in de groeirichting. Niet borstelen om vlekken te voorkomen.

Fixeer de wenkbrauwen nog met gel of spray, om de vorm langer vast te houden.

Heb je zelf hele lichte wenkbrauwen en vind je het moeilijk om de vorm te bepalen, dan kun je ook een sjabloon gebruiken.

De kleur van het wenkbrauwpotlood of de poeder bepaal je aan de hand van je haarkleur. Taupe is een vrij neutrale kleur voor (donker)blond haar en heb je donkerbruin of zwart haar dan gebruik je een donkerbruin respectievelijk zwart potlood.

Hierbij een filmpje over het tekenen/inkleuren van de wenkbrauw.

Wil je nog meer weten over het styleren van de wenkbrauwen? Unique Janique geeft make up advies afgestemd op jouw huid en persoonlijkheid. Opgemaakt al dan niet voor een feestje of advies tijdens een workshop. Vraag naar de mogelijkheden en wees vrij om contact op te nemen! Je kunt dit doen via het contactformulier.

 

 

 

 

 

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen