Unique in je eigen jasje

Beautytip #4 Herken je huidtype voor de juiste verzorging!

Zondag 29 mei 2016

Een perfecte make up begint met een mooie huid. Hoe beter jij je huid verzorgt, des te mooier en natuurlijker je make up eruitziet. Of je nu jong of oud bent. Daarnaast creëer je een gezonde huid als jij je huid goed verzorgt.

 

 

De juiste huidverzorging begint bij het herkennen van jouw huidtype. Heb jij een droge huid dan heb je andere crèmes en reinigingsproducten nodig dan wanneer jij een vette huid hebt. Hoe weet je nu welk huidtype je hebt? Dat kun je bepalen door goed naar je huid te kijken want ieder huidtype heeft namelijk andere kenmerken en behoeften. Je kunt ook naar de schoonheidsspecialist gaan voor een professioneel advies of een huidtest laten doen bij een huidspecialist, waar dan een advies uit komt. Bedenk wel dat je huid andere behoeften heeft wanneer je 19 bent dan wanneer je 70 bent. Als je jong bent, zijn vocht en bescherming de belangrijkste factoren van huidverzorging. Als je ouder wordt, heeft de huid vocht, vet, bescherming en anti-verouderingsingrediënten nodig.

 

De verschillende huidtypes zijn onder te verdelen in:

Droog/gevoelig, normaal, vet en gecombineerd.

 

Kenmerken verschillende huidtypes: 

Droge huid: heeft gebrek aan vocht en vet en is daarom vaak wat doffer en minder elastisch. De huid kan een trekkerig gevoel geven en ook last hebben van eczeem.  

 

Gevoelige huid: is gevoelig voor veel producten en bloost gemakkelijk. De huid is vrij dun. Er kan ook vrij snel jeuk ontstaan omdat de huid barrière slecht functioneert.

 

De droge/gevoelige huid heeft de grootste kans om te reageren op irriterende ingrediënten, wind en klimaatwisselingen.

Normale huid: voelt zacht aan en heeft een gladde en gelijkmatige textuur. De huid is vrij egaal van kleur en heeft weinig tot geen puistjes.

Vette huid: Zeer elastisch, heeft een teveel aan talgkliertjes, die veel talg produceren en de huid doen glimmen. Deze huid heeft vaak puistjes en is vatbaar voor mee-eters. Maar dit huidtype krijgt minder snel rimpels dan een droge/gevoelige huid. Bij een vette huid kunnen stress of hormonen ook een rol spelen.

Gecombineerde huid: is vaak vet op de T-zone (voorhoofd, neus en kin) en normaal of droog op wangen.

Gebruik een dag-, en nachtcrème afgestemd op jouw huidtype, en zorg dat je ’s avonds je huid goed reinigt met melk/lotion. Wees matig met scrubs en peelings, want dit beschadigt het natuurlijke barrière laagje van je huid. Een oog crème is ook een goede investering. Een masker doet op zijn tijd veel goeds voor je. Vergeet ook niet je hals en decolleté mee te nemen!

Bron: Xelly/make up

In mijn volgende blog kun je lezen welke basis foundation bij jouw huidtype past.

Unique Janique helpt je graag bij het bepalen van jouw huidtype en adviseert je graag over jouw persoonlijke make up, kleur en stijl zodat je stralend voor de dag komt en niemand meer om jou heen kan! Voel je vrij om contact op te nemen via info@uniquejanique.nl of het contactformulier.

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen