Unique in je eigen jasje

Beautytip #5 Welke basisfoundation past bij jouw huidtype

Dinsdag 14 juni 2016

Je kent het vast wel, dat je voor de spiegel staat en vindt dat je huid er maar dof uit ziet. Of dat ene puistje waar je je aan stoort. Iedereen heeft weleens last van onzuiverheden of pigmentvlekjes. Gelukkig is daar de foundation die oneffenheden verdoezelt. Maar houd bij de keus foundation wel rekening met je huidtype.

 

 

Onnatuurlijke foundation

Foundation kan onnatuurlijk overkomen als je teveel aanbrengt, de verkeerde kleur of verkeerde soort kiest. Of als het niet goed is aangebracht. Er is niet één foundation die voor iedereen geschikt is. Dit hangt af van jouw huidtype.

 

Kies de goede textuur

Regel: hoe droger je huid, hoe vetter of crèmiger je foundation moet zijn. Hoe vetter je huid, hoe droger/matter je foundation. Als je droog op droog werkt, dan worden de fijne lijntjes geaccentueerd. Doe je een olieachtige foundation op een vette huid, dan glijdt deze er zo weer af. Het is dus van belang de goede textuur te kiezen die past bij jouw huid. 

 

Welke foundation bij jouw huid

Droge huid: liquid, crèmige foundation of getinte dagcrème, mousse.

Normale tot gecombineerde huid: kan de meeste texturen wel goed hebben, maar let op de wat drogere plekjes.

Vette huid: Poeder, minerale poeder, poederfoundation, olievrije foundations.

 

Gevoelige huid: Minerale poeder, getinte dagcrème, mousse.

 

Welke basis bij jouw huid

Vloeibaar: kan voor elk huidtype.

Waterbasis: normaal tot vet.

Oliebasis: droog tot extreem droog.

Olievrij: vettige huid.

 

Wil jij meer advies over welke basis foundation jou het beste past? Unique Janique geeft jouw make up advies afgestemd op jouw huid en persoonlijkheid. Opgemaakt al dan niet voor een feestje of advies tijdens een workshop. Vraag naar de mogelijkheden en wees vrij om contact op te nemen! Je kunt dit doen via het contactformulier.

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen