Unique in je eigen jasje

Wat doen prints in kleding met je figuur?

Maandag 20 juni 2016

Prints gebruik je in kleding als je ergens de nadruk op wil leggen. En je moet de print natuurlijk mooi vinden en je er lekker in voelen! Prints zijn in verschillende motieven en kleuren verkrijgbaar. Kijk of je een rustige of drukke print wil of een grote of kleine print. Daarnaast kijk je of het printmodel past bij je figuur.

Wil jij het accent op het bovenlichaam leggen dan draag je een geprinte top/shirt/blouse. Dan houd je de onderkant rustig door een effen broek/rok eronder te dragen. Dit hanteer je bv. wanneer jij brede heupen hebt of “zadeltassen”. Als jij een A of peer type bent dan zorg dat je een A-lijn in de rok hebt, zodat de heupen minder opvallen. 

 

Wil je het accent op het onderlichaam leggen dan draag je een geprinte rok of broek. Met een rustige effen stof erboven. Dit hanteer je bv. wanneer jij smalle benen hebt, en brede schouders (Y type) Heb je een recht figuur (H type) dan kun je ook details op de broek/rok hebben. Zorg dat je meer of juist geen taille creëert.  

 

En heb je een X figuur (schouders en heupen even breed) of zandloper figuur (volle borsten, volle heupen) dan staat een geprinte jurk jou fantastisch! Leg dan wel de nadruk op de taille, zodat je figuur mooi uitkomt. 

 

Een print adviseer ik ook meestal wanneer je een “buikje” hebt of een O type bent. Je zou zeggen dan leg je de nadruk erop, maar het is dan een soort van bliksemsafleider. De print verdoezelt juist de buik.

 

Collage met kleding voor verschillende figuurtypes:

 

Van boven links naar rechts: H-type (details en prints), Y-type (breedte in de rok, v-hals)

O-type, (print bij buik, licht getailleerd)

Van onder links naar rechts: X-type (accent op taille), A-type (a-lijn rok), 8- type (v-hals, getailleerd)

 

 

Meer weten over jouw figuurtype? Unique Janique geeft jou graag een stijl- en kledingadvies. Vraag naar de mogelijkheden via info@uniquejanique.nl of het contactformulier. 

 

 

Foto’s Bron Steps

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen