Unique in je eigen jasje

Kleurentrends herfst/winter 2016

Maandag 03 oktober 2016

Al weer zin in het najaar? De kleuren voor dit seizoen zijn al weer een tijdje in beeld. Heerlijke warme, koele maar ook gedempte kleuren die onderling ook goed met elkaar te combineren zijn, geschikt voor de verschillende kleurtypes. Ik word er vrolijk van!

 

 

Riverside

Riverside, de kleur van de oever. Een heldere kleur blauw, die zich goed laat combineren met de andere kleuren. Want je kunt deze kleur een beetje vergelijken met het spijkerblauw.

 

Airy blue

De kleur van de lucht. Een mooie zachte kleur blauw. Voor een klein contrast combineer je deze kleur met grijs of taupe, en voor een groot contrast met de aurora red of de potter’s clay.

 

Sharkskin

De kleur grijs van de huid van de haai. Een kleur die met heel veel tinten uit het palet te combineren is. Persoonlijk vind ik deze met spicy mustard prachtig staan. Maar ook de dusty cedar kan hier goed bij.

 

Dusty Cedar

De kleur van cederhout, die neigt naar het oudroze. Maar net wat voller is van kleur. Wat ik net al zei met grijs een mooie combinatie maar ook met het taupe.

 

Aurora Red

De rode kleur van de morgenstond. Een prachtige diepe kleur rood. Die durf en kracht uitstraalt.

 

Warm Taupe

Taupe is eigenlijk een koele kleur, maar in de tenaamstelling wordt de kleur ‘warm’ genoemd. Taupe is mooi om het met roomwit te combineren maar een kleur als dusty cedar of lash meadow staat ook goed.

 

Lush meadow

Een prachtige koele kleur groen. Mijn lievelingskleur in dit palet samen met de bodacious. Groen is een kleur die rust en geborgenheid uitstraalt.

 

Spicey mustard

De naam zegt het al, mosterdgeel. Een warme kleur die we veel zien dit winter, mooi gecombineerd met grijs of zwart. Als jij een koel kleurtype bent, pas op met deze kleur, want het maakt je dan heel grauw in het gezicht.

 

Potter’s Clay

De kleur van roodbruine pottenbakkers klei, een diepe warme herfstkleur, meer richting de cognac kleur. Als jij een herfsttype bent, staat jou deze kleur prachtig. Goed met oranje, en mosterdgele kleuren te combineren.

 

Bodacious

Een lila-paarsige kleur die staat voor ijverig en volhardend. Met best veel kleuren te combineren, zoals het donkerpaars, donkerblauw, donkerrood.

 

Bron: rubriek.nl

 

 

Wil jij weten welke persoonlijke kleuren bij jou passen? Kleurstyling gaat verder dan een kleurenanalyse. Dus niet alleen kijken we naar de kleur huid, ogen en haar, maar ook naar kleurgebruik in je persoonlijke stijl. Nieuwsgierig? Maak een afspraak via info@uniquejanique.nl  Dit kan via het contactformulier. Schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief!

 

 

 

 

 

 

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen