Unique in je eigen jasje

Kleurentrends voorjaar 2017

Vrijdag 13 januari 2017

Al weer zin in het voorjaar? De kleuren voor aankomend seizoen zijn al weer een tijdje in beeld. Heerlijke heldere, koele maar ook warme kleuren die onderling ook goed met elkaar te combineren zijn, geschikt voor de verschillende kleurtypes. Ik word er vrolijk van!

Door het instituut Pantone is de kleur van het jaar 2017 vastgesteld: Greenery, een appeltjesgroene kleur. Groen staat voor rust, harmonie, verbinding met de natuur, maar het is ook een kleur die verfrist en revitaliseert in deze hectische tijden.

 

De 10 kleuren van het SpringSummer palet: vrolijke kleuren!

 

Primrose Yellow

Een kleur geel die niet vernoemd is naar een roos, maar naar de sleutelbloem. Mooi te combineren met de kleur wit, grijs, blauw of zwart.

 

Pale Dogwood

Een zachtroze kleur die vernoemd is naar een plant, die verschillende kleuren bloemen heeft, waaronder ook deze kleur. Geschikt voor de lichte kleurtypes, zomer- en lente.

 

Hazelnut

Een neutrale bruine kleur, die zich leent om te combineren met andere kleuren, anders wordt het wel saai. In de zomer ook mooi met wit, dan wordt het geheel wat frisser.

 

Island Paradise

De kleur van een paradijselijke blauwe oceaan, neigt een beetje naar het turquoise. Goed te combineren met de andere kleuren blauw, zoals het Lapis Blue en de Niagara.

 

Greenery

Dit is de kleur van het bladgroen, oftewel appeltjesgroen, de kleur van het jaar dus! Combineer het met wit, zwart of de blauwe kleuren.

 

Flame

Een donkeroranje kleur die neigt naar het rood. Maar een prachtige kleur als jij wilt shinen!

 

Pink Yarrow

Deze kleur roze is vernoemd naar de bloem het duizendblad. Dit blad is er ook in wit, maar dit is de roze variant. Een vrolijke zomers kleur! Een gewaagde combinatie met Kale…maar zoals je ziet op de foto met Pale Dogwood, dan blijf je in de roze kleuren, ton sur ton.

 

Niagara

Een diep blauw-groene tint die vernoemd is naar de Niagara watervallen. Een prachtige petrol achtige kleur die je met veel tinten kunt combineren.

 

Kale

De kleur van boerenkool. Dan zou je denken, echt een winterkost, winterkleur, maar het is een mooie diepe kleur groen, die geschikt is voor de herfst- en wintertypes, ook in de zomer!

 

Lapis Blue

Een prachtige heldere kleur blauw vernoemd naar de steen lapis lazuli. Blauw is goed vertegenwoordigd in het palet en staat veel mensen goed.

 

Bron: Rubriek.nl

 

Wil jij weten welke persoonlijke kleuren bij jouw passen? Kleurstyling gaat verder dan een kleurenanalyse. Dus niet alleen kijken we naar de kleur huid, ogen en haar, maar ook naar kleurgebruik in je persoonlijke stijl. Nieuwsgierig? Maak een afspraak via info@uniquejanique.nl  Dit kan via het contactformulier. Schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief!

 

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen