Unique in je eigen jasje

Kleurentrends voorjaar 2018

Zondag 14 januari 2018

Al weer zin in het voorjaar? De kleuren voor aankomend seizoen zijn al weer een tijdje in beeld. Heerlijke zomerse koele, lichte kleuren maar ook een aantal warme kleuren die onderling goed met elkaar te combineren zijn, geschikt voor de verschillende kleurtypes. Ik word er vrolijk van!

Door het instituut Pantone is de kleur van het jaar 2018 vastgesteld:  

‘Inventief en fantasievol; Ultra Violet laat zijn licht schijnen over wat nog moet komen, zo omschrijft PANTONE 18-3838 als kleur van het jaar 2018. 

Ultra Violet staat voor ontwikkeling van het bewustzijn met als doel het bereiken van een hoger level. Paars is artistiek, spiritueel en intuïtief.

 

De 10 kleuren van het Spring-Summer palet: koele, lichte, donkere, heldere, warme kleuren!

 

 

Cherry Tomato

 

De kleur van de tomaat, deze neigt meer naar een warme kleur, omdat er ook geel in het rood zit.

  

Little boy blue

 

De naam zegt het al, een baby kleur blauw, een lichte kleur blauw. Een kleur die zomertypes mooi staat.

  

Emperador

 

Emperador is de Spaanse naam voor keizer. Gekozen is voor een donkerbruine kleur, die goed te combineren is met de gele kleuren (meadowlark en lime) in het palet.

 

Meadowlark

 

De gele kleur is vernoemd naar de geelkaakweidespreeuw. Het is een gedempte kleur geel, deze laat zich mooi combineren met het bruin of de chili oil.

 

Arcadia

 

Arcadia betekent een utopisch landschap met bloemen, planten en meren. De kleur groen komt hieruit voort, een soort van smaragdgroen, een zachte gedempte kleur groen. Zomers prachtig met de crocus kleur.

 

Blooming dahlia

 

De zacht-roze-zalmkleur van een bloeiende dahlia. Deze kleur kan ook flets maken voor mensen die donker haar hebben. Gebruik het dan als accentkleur en combineer het met een krachtige kleur zoals marineblauw of de bruine kleuren in het palet. Een gewaagde combi: met tomaatrood!

 

Ultra violet

 

Een koele kleur paars die Pantone heeft gekozen als de kleur van 2018. Combineer de kleur eens met de andere rozige kleuren zoals de spring crocus en spring lavender.

 

Pink lavender

 

Een prachtige kleur, zit tussen lila en roze in. Een kleur die voor zomer en wintertypes geschikt is. Mooi ook met de ultra violet kleur te combineren.

 

Almost mauve

 

Een lichte oud-rozige kleur, bijna huidskleur achtig. Wel een kleur om op te halen met andere kleuren. Mooi in de zomer te dragen als je bruin bent.

 

Chili oil

 

Een roodbruine kleur, met het rood van chilipepers. Een vrij donkere kleur voor de zomer maar met de kleur lime of meadowlark prachtig!

  

Spring crocus

 

Een prachtige kleur roze, de kleur van de 'spring'crocus. Mooi te combineren met blauwe kleuren.

  

Lime punch

 

Een frisse heldere kleur geel-groen, de kleur van het zomerse drankje punch. Met heel veel kleuren te combineren, zou zeggen met alle kleuren van het palet.

 

Bron: Pantone, Rubriek.nl

  

Wil jij weten welke persoonlijke kleuren bij jouw passen? Kleurstyling gaat verder dan een kleurenanalyse. Dus niet alleen kijken we naar de kleur huid, ogen en haar, maar ook naar kleurgebruik in je persoonlijke stijl. Nieuwsgierig? Maak een afspraak via info@uniquejanique.nl Dit kan via het contactformulier. Schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief!


 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen