Unique in je eigen jasje

Wat trek ik aan op mijn werk tijdens een hittegolf of warm weer?

Donderdag 31 mei 2018

54 procent van de Nederlandse vrouwen vindt het tijdens de hittegolf moeilijk om gepaste kleding uit te kiezen voor op kantoor. Dit is gebleken uit onderzoek van marktonderzoeks-bureau Ipsos onder duizend op kantoor werkende Nederlanders. (bron Nu.nl)

Slippers, korte broeken en mouwloze T-shirts zijn volgens Nederlanders de meest ongepaste kledingstukken voor vrouwen op kantoor. Blote schouders horen hier ook bij. 

Wat kan wel en wat kan niet op kantoor? Kijk eerst even naar de dresscode binnen je bedrijf. Werk jij in een formele sfeer, dan ben je al wat beperkter in je keuze. Kies dan bv. voor een blouse met ¾ mouw. Katoenen stoffen dragen comfortabeler met warm weer en zijn minder zweterig. Een rok is natuurlijk ook al luchtiger dan een broek. Draag de rok wel op knielengte of net eronder als je blote benen draagt. Qua schoeisel zijn dichte schoenen verplicht, dus bv. pumps. Draag dan wel schoenen van leder materiaal en waar je goed in kunt lopen. Met het warme weer houd je meer vocht vast, waardoor je voeten oplopen en het zweet moet weg kunnen. Dan wil je niet in synthetisch materiaal lopen!

 

Werk jij in een informele sfeer? Dan zijn er genoeg alternatieven voor de slippers, korte broeken en mouwloze t-shirts, want deze kledingstukken zijn echt ongepast!

 

Wat dacht je van mooie sandalen met een hakje? Of een peeptoe schoen. Houd je niet van hakken dan is een sleehak ook een alternatief. En laat de bermuda’s of kniebroeken ook maar achterwege. Super onvrouwelijk en niet erg zakelijk! Hip dit zomer is de culotte (broekrok), draag het met een luchtige blouse. Met een jumpsuit kom je ook wel goed weg, tenzij de pasvorm goed is! Een jumpsuit kan al gauw fors maken. Kies dan liever voor een effen stof. Dan oogt het geheel wat rustiger. Kijk ook even naar het bovenlijf van de jumpsuit, zakelijker is iets met een mouwtje of mouwloos met brede schouderbanden. Alternatief voor een spijkerbroek: een linnen broek of een viscose broek.

 

Wat ik ideaal aan een jurk vind is dat je meteen klaar bent! Houd rekening met de lengte van de jurk, op of net onder de knie. Draag een niet te laag decolleté. En blote schouders? Nou, je hebt hele mooie halslijnen waarbij de armen bloot zijn en zakelijk wel kunnen. Kijk even naar je figuur, welke halslijn het beste past. Zware boezem: v-hals, bij een kleine boezem flatteert een ronde of hoge hals.

Wat ik vaak hoor is dat vrouwen rokken moeilijk weten te combineren. Draag er een shirt/blouse op in een soepel vallende stof. Laat de blouse iets in de rok vallen om meer taille te creëren.

 

Laat je verrassen in onderstaande zakelijke combinaties! Bron ‘Steps’

 

 

Nog meer behoefte aan stylingtips? Vraag mijn gratis sessie ‘Boost jouw stijl en uitstraling' aan, waarbij ik je 3 praktische tips geef hoe jij je zichtbaar kunt maken op een authentieke manier. Zodat jij vol zelfvertrouwen en stralend door het leven gaat!

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen