Unique in je eigen jasje

Van perfectie naar keuzes maken

Zondag 22 juli 2018

Ben zelf een perfectionist, wil alles zo goed mogelijk doen. Kan moeilijk nee zeggen, niets is mij teveel, maar wat bereik je er uiteindelijk mee? Je raakt zelf opgebrand, en de enige die er wat aan kan doen is jezelf!

 

 

  

VASTBIJTEN 

Mijn man noemt mij altijd een pitbull, bijt me overal in vast. Als ik ergens voor ga, da ga ik er ook 100% voor. Heb erover nagedacht, waarom ik zo reageer. Het is natuurlijk een stukje karakter wat in mij zit. Wellicht bewijsdrang, waarbij ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel om de hoek komt kijken. Als ik ergens aan begonnen ben, dan vind ik het ook lastig om het op te geven als het teveel wordt, of te wel keuzes te maken.

 

 

PAS OP DE PLAATS 

Vorige week had ik een mooie hardloopervaring die ik graag met jullie wil delen. Ben nog nooit zo dicht bij mijn gevoel en emoties geweest. Het was ’s morgens vroeg tegen half negen. Mijn maag leeg, denk ga naderhand eten, dit loopt wat lekkerder. In mijn hoofd gaat van alles rond, je weet het wel, maar wel één specifiek ding, waar ik op dat moment mee bezig was. En wat voor mijn gevoel heel veel tijd en energie kostte, daarentegen een ontzettend leuke bezigheid! Ik loop vol van emoties, nader een fietspad waar ik elke week loop. Op een gegeven moment blijf ik met de zolen vastplakken aan het asfalt. Ik kijk naar de grond of er lijm of teer ligt, dit is niet geval. Loop weer verder, blijf weer plakken aan de grond. En zo gaat dit 100 meter verder.

  

 

KEUZES MAKEN 

Voor mij was het duidelijk dat ik met dit gebeuren iets moest gaan doen. Dat ik met de bezigheid waar ik over tobde, moest gaan stoppen. Een moeilijke beslissing, want voor perfectionisten betekent dit vooral niet opgeven. Het voelde voor mij ook als falen, in plaats van als een gewin in eerste instantie. Daarnaast vond ik het lastig om degene met wie ik samenwerkte teleur te stellen. Maar mijn gevoel overheerste zo, dat dit wel de beste keuze was!

  

ZELFCOMPASSIE EN LUISTEREN NAAR JE LICHAAM 

Een leer die ik hier weer uittrek is dat ik als perfectionist niet te streng moet zijn voor mezelf. Maar ook voor mezelf moet kiezen, want anders doe ik mezelf tekort. Het is elke keer weer een proces, een soort van ‘transformatie’ waar je door heen moet. En als je wat milder voor jezelf bent, ga je minder kritisch naar de ander kijken en heb je jezelf meer lief! Daarnaast is het belangrijk te luisteren naar je lichaam. Als ik dit gevoel had genegeerd, dan was ik op de automatische piloot doorgegaan en dan had ik meer stress ervaren.  

 

 

 

Herken je jezelf hierin? Wil je weten of ik wat voor je kan betekenen? Vraag dan mijn gratis sessie aan ‘Boost je stijl en uitstraling’. In deze 30 minuten (telefonisch of via skype) geef ik jou mijn volledige aandacht en kijk ik mee waar je nu staat. Ik geef je mijn eerlijke feedback en 3 praktische tips hoe jij je zichtbaar kunt maken op een authentieke manier. Zodat jij vol zelfvertrouwen en stralend door het leven gaat!

 

 

 

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen