Unique in je eigen jasje

Geluk zit in jezelf

Zondag 19 augustus 2018

Geïnspireerd door de coaching die ik geef aan klanten komen er allerlei vragen bij me op. Zoals geluk, wanneer ben je gelukkig en waar is dit op gebaseerd?

 

 

OP ZOEK NAAR GELUK

Ieder mens is op zoek naar geluk. De één zoekt het in een groter huis, de ander in een mooiere auto, de derde streeft naar een goede relatie, veiligheid of roem. We denken dat we pas echt gelukkig zullen zijn als onze materiële wensen in vervulling zijn gegaan. Uiterlijke bronnen van geluk kunnen nooit tot ware vreugde leiden. (Deepak Chopra)

 

GENIETEN VAN DE KLEINE DINGEN

En daar ben ik het helemaal mee eens. Geluk zit in jezelf. Wij bepalen zelf hoe we de wereld bekijken en beleven. Ik ben gelukkig met mijn gezin, echtgenoot en kinderen. Hoe dan? Nou, alleen de aanwezigheid van elk doet me al goed. Ik kan genieten van het wandelen met de hond of het hardlopen in de natuur. De vogels die fluiten of een eekhoorntje dat in de boom klimt. Maar ook het gezamenlijk ontbijten met z’n allen op zondagochtend.

 

POSITIEVE ENERGIE

Geluksmomentjes geven ook positieve energie. Je denkt even niet na en bent in het hier en nu. Heel even geen gedachten maar alleen dit moment. Wat doet dit met je? Alle zintuigen staan open en nemen het hier en nu in je op. En met dit opsnuiven opent je hart, je hart lijkt te worden opgepompt door energie die ook weer naar jou stroomt en je hele gemoed vult met energie. En als er gedachten voorbijkomen, laat ze maar gewoon komen en gaan, zonder je ermee in te laten.

 

VOL AANWEZIG IN HET HIER EN NU

Omarm het huidige moment met je volle bewustzijn! Dan zul je vol zelfvertrouwen en stralend het leven doorgaan. Maar ben ook van mening dat als je leeft vanuit het volle bewustzijn je meer zult merken dat je wensen worden vervuld. Wees tevreden met jezelf en accepteer de dingen zoals ze op dit moment zijn en niet zoals je zou willen dat ze waren. Net zoals we de meditatie in de body balance verwoord krijgen: ‘zet verwachting om in waardering’. Veel beter voor je gemoedstoestand!

   

BOOST JOUW STIJL EN UITSTRALING

Wil je meer weten of ik wat voor je kan betekenen? Vraag mijn gratis sessie aan ‘Boost jouw stijl en uitstraling’ waarin ik jouw 3 praktische tips geef hoe jij je zichtbaar kunt maken op een authentieke manier. Zodat jij vol zelfvertrouwen en stralend het leven doorgaat!

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen