Unique in je eigen jasje

Gastblog ZWANGERSCHAP: 5 tips voor het contact maken met je ongeboren kindje

Maandag 17 juni 2013

Wie weet spreek je je kindje in je buik al regelmatig toe. Of je legt je hand op je buik en voel je dat je kindje daar op reageert. Voor de één is dat contact maken een vanzelfsprekend iets, er groeit immers een levend wezentje in je buik. Voor de ander is dat minder vanzelfsprekend: je kindje is nog niet geboren en wellicht vraag je je af wat zo’n kleine allemaal meekrijgt.

Voor mij en mijn zwangerschap voelt het dat het kindje al langere tijd bij me is. Vanaf het begin van de zwangerschap of eigenlijk al van daarvoor. Het kindje staat in verbinding met me, het zit in mijn buik en we zijn aan elkaar verbonden door de navelstreng.  Maar die verbinding gaat veel verder dan alleen die lijfelijke verbinding, het is een verbinding op zielsniveau. Er is een zieltje rondom of in mij, dat straks geboren wil worden. En met dat zieltje kan ik contact maken. 

 

Ik praat regelmatig met het kindje. Al in een vroeg stadium van mijn zwangerschap. En of ik nu hardop praat of in gedachten, dat maakt voor mij geen verschil. In het begin is dat vreemd, je vraagt je af of het gehoord wordt. Inmiddels doe ik het elke dag, het voelt zo goed. Het vertrouwen dat het gehoord wordt is vanzelf gekomen. Ik heet mijn kindje welkom en zeg dat we blij zijn dat het er is. Sinds de kinderkamer klaar is, sluit ik elke avond de gordijntjes en sluit ik in gedachten af met een welterusten aan mijn kindje. En ’s ochtends is er een goedemorgen met het openen van de gordijnen. Inmiddels hebben we een muziekdoosje hangen die ik dan ook aanzet. Even een momentje van rust en in mezelf gekeerd zijn waarbij ik contact maak met de kleine. Bovendien is het zo dat de muziek uit het muziekdoosje straks een rustgevende werking heeft als het kindje eenmaal geboren is. De kleine zal het gaan herkennen van toen hij/zij nog in de buik zat.

Wees je bewust van je denken! Zoals ik al zei is er meer dan een lijfelijk verbinding tussen moeder en kind. Ook via je gedachten en gevoelens sta je in contact met het ongeboren kindje. Ook al richt je je niet rechtstreeks tot je kind, als jij je blij voelt krijgt het kindje dat mee en ook als je verdrietig bent. Voor je gedachten geldt hetzelfde. Wees je dus bewust van je denken!

Het contact maken kan als je even een momentje van rust neemt, voor het slapen gaan bijvoorbeeld of tijdens een meditatie. Wat ik ook wel vaker doe, is in gedachte vragen stellen aan het kindje en dan merk ik dat er een gevoel of woorden bij me opkomen als antwoord. Dat kun jij ook doen, ga er niet over nadenken, wees je bewust van het eerste dat in je opkomt als je een vraag stelt.

Weer een ander manier is je kindje vertellen wat je gaat doen. Of bij het afsluiten van de dag, in gedachten vertellen wat je gedaan hebt.

Middels intuïtief communiceren/reading is het mogelijk het contact met je ongeboren kindje verder uit te breiden. Er wordt op zielsniveau contact gemaakt met je kindje. In mijn werk als intuïtief coach begeleid ik aanstaande ouders hierin. Het is bijzonder om in deze fase kennis te maken met je kind. Het vertelt je iets over zijn of haar karakter. Wat het van jullie ouders wil leren én wat jullie van het kindje kunnen leren. Een mooie manier om je kindje welkom te heten. Tevens geeft het je vertrouwen, het is een voorbereiden op de bevalling en het aanstaande ouderschap. Heb je interesse in een consult of wil je meer informatie kijk dan op www.maudties.nl

Maud Ties werkt als intuïtief coach voor haar eigen praktijk. Ze leert je hoe je je eigen intuïtie aan kunt spreken. Hier liggen je antwoorden waar je met je denken alleen niet bij kunt. Door het ontwikkelen van je intuïtie ga je terug naar je eigen unieke ik. Je kunt je daardoor beter verplaatsen in wat je kind van jou heeft. Of het maken van keuzes in het vaak hectische leven wordt makkelijker. Ze begeleidt ouders en kinderen met vragen over bijvoorbeeld het gedrag van hun kind. En ook volwassenen die willen groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. www.maudties.nl

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen