Unique in je eigen jasje

Mag ik even kleur bekennen?

Dinsdag 25 september 2018

Ben net een aantal weken terug uit Curaçao met mijn gezin. En ik kan je vertellen dat we het heerlijk hebben gehad! Word alleen al vrolijk van het kleurrijke straatbeeld maar ook van de  prachtige bounty stranden en de mensen zelf.

 Wist je dat de kleuren van de huizen in Willemstad vroeger voornamelijk wit waren?

Tot het begin van de 19e eeuw waren de huizen in Willemstad bijna allemaal wit. Er werd wit kalkpleister gebruikt om de muren af te smeren. Er werden af en toe wel wat kleuren gebruikt, maar dit was minimaal. 

In het begin van de 19e eeuw was er een arts op Curaçao, die constateerde dat er veel mensen waren met oogproblemen. Hij dacht dat dit kwam door de reflectie van de zon op de witte huizen. De arts pleitte daarom bij de gouverneur van het eiland, om met een verordening te komen om de huizen in een kleur te schilderen in plaats van het felle wit. De huiseigenaren werden daardoor wettelijk verplicht om hun huizen een kleur te geven. 

Deze wet is zo'n honderd jaar van kracht geweest. In het begin van de 20ste eeuw is deze wet verdwenen, maar nog steeds worden de huizen in alle kleuren geschilderd, ondanks dat het niet meer verplicht is.

 

LEKKER CHILLEN

Doordat het weer er zo goed is, zit je ook beter in je vel. Het is vakantietijd, dus je hoeft niet op de tijd te kijken. Prachtige bounty stranden vind je er langs de hele kustlijn. Het is net een sprookje. Je kunt er lekker chillen in een beachbar maar ook in een hangmat! Het zeewater is er prachtig blauw!

 

BLUE CURACAO en eten in overvloed 

Het eten is er heerlijk in curaçao. Overvloedig veel, het heeft er Amerikaanse invloeden. En dit zelfde geldt voor het drinken wat je krijgt. Als je een cappuccino of frisdrank bestelt dan krijg je het dubbele van wat je bij ons krijgt. Aan de bar heb je ook een keuze aan diverse cocktails en likeurs. Natuurlijk mag Blue Curaçao niet ontbreken! In ons huis wat we gehuurd hadden was de koelkast gevuld toen we aankwamen. Natuurlijk ook met het drankje Blue Curaçao. We hebben er heerlijk van genoten. 

 

KLEURRIJKE ANTILLIAANSE DAMES 

Als ik even een bruggetje mag maken naar de bewoners in Curaçao, vind ik dat zij ook blijheid uitstralen, niet alleen door de gemoedelijkheid in hun gedrag, maar ook door de kleuren in de kleding.

Vooral als er een feestje te vieren is, dan dossen ze zich uit met prachtige kleding en kleuren.

En wist je dat heldere kleuren donkere mensen goed staat? Want het zijn wintertypes, (raar he, het is er altijd goed weer) die ook de koele en de diepe kleuren prima kunnen hebben.

 

Daarnaast zijn de Antilliaanse mensen gezegend met een partij stevige billen, waar menigeen jaloers op kan zijn. 

 

Wat ik wel vind is dat Antilliaanse vrouwen hun figuur uit laten komen, ze zijn trots op wie ze zijn en stralen dat ook uit. Wij hebben altijd last van dieet- en keuze stress, altijd maar bezig zijn met jo jo’en. Waarom niet gewoon kleding dragen passend bij je figuur? Leg de positieve accenten op het mooiste gedeelte van je lichaam.

DE JUISTE STIJL EN KLEUR 

Vind je het lastig om de juiste kleur en stijl te bepalen voor jezelf? Dan hebben we het weer over de keuzestress…Altijd maar weer met miskopen thuiskomen, zonde, want de kleding draag je uiteindelijk niet meer. Eigenlijk heb je niet meer dan 15-17 stukken nodig voor een goede basisgarderobe. Het gaat erom dat je het één combineert met het andere. Draag de seizoenen door elkaar. En belangrijk is dat de kleur en stijl bij jouw persoonlijkheid past.  

 

BOOST JOUW STIJL EN UITSTRALING 

 

Herken je jezelf hierin? Wil je weten of ik wat voor je kan betekenen? Vraag dan mijn gratis sessie aan ‘Boost je stijl en uitstraling’. In deze 30 minuten (telefonisch of via skype) geef ik jou mijn volledige aandacht en kijk ik mee waar je nu staat. Ik geef je mijn eerlijke feedback en 3 praktische tips hoe jij je zichtbaar kunt maken op een authentieke manier. Zodat jij vol zelfvertrouwen, kleurrijk en stralend door het leven gaat!

 

 

 

 

 

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen