Unique in je eigen jasje

Veranderen, hoezo?

Vrijdag 02 november 2018

Het is wel bijzonder om te zien hoe wij mensen zo vastgeroest zijn aan patronen en dat we het moeilijk vinden om ‘out of the box’ te gaan denken en te gaan doen.

 

 

KOERSVAST IN GROEI EN ONTWIKKELING 

Afgelopen week hadden wij de lancering van onze nieuwe naam en huisstijl van de gefuseerde Stichtingen Marcant-BSV en KOMT. Overigens is de naam ‘Brigantijn’ geworden, een krachtige naam welke een tweemaster betekent. Een schip wat bekend stond om zijn hoge wendbaarheid en goede vaareigenschappen. Om dit schip te kunnen bevaren is een bemanning nodig die als team dezelfde koers vaart. Ieder met z’n eigen expertise, met z’n eigen talent en z’n eigen verantwoordelijkheid. Zat zelf in de werkgroep en heb het proces vanaf het begin meegemaakt. Hoe het communicatiebureau ons meenam door middel van de ‘Golden Circle’, meteen gaan tot de kern, the Why. We hebben gebrainstormd met elkaar en we moesten de kwaliteiten van onze Stichtingen benoemen. Vervolgens kwamen hier weer een aantal kernwoorden uit, waar het bureau mee aan ’t stoeien is gegaan en uiteindelijk met de naam is gekomen.  

 

 

BEWUST- EN ONBEWUSTZIJN

Passend in de bijeenkomst hadden we een spreker/cabaretier uitgenodigd, Paul Smit, die ons meenam in veranderingsprocessen en hoe ons brein daarop inspeelt. Op een inspirerende en humoristische manier wist hij ons een uur lang te boeien. Over de plezier deeltjes en de pijndeeltjes in de hersenen. Hoe wij op een bewuste en onbewuste manier dingen doen. En dan vooral conditioneren; ‘Ja zegt ie, als jullie straks pauze hebben, dan nemen jullie straks allemaal weer plaats op dezelfde plek’! Dus vooral je aanpassen aan de omgeving. 

 

WAAROM VERANDEREN?

Het voelt zo veilig een vertrouwde omgeving. Waarom zouden we gaan veranderen?  

Eigenlijk zijn er maar twee beweegredenen, als je een enorme passie voor iets hebt of als er een urgentie is. Als ik naar mij zelf kijk heb ik ook verschillende transformaties in mijn leven meegemaakt. Een duidelijke is dat ik mijn passie voor de kleur en stijl heb gevolgd. Toen was ik een jaar of 45. Maar het voelde wel goed en het heeft mij tot nu toe veel gebracht. Na de transformatie coaching die ik heb gevolgd afgelopen jaar, wil ik mensen ook graag in beweging zetten hun passie te volgen, maar dan wel vanuit hun bezieling. Wil je het echt, ben je er toe bereid, heb je er alles voor over? Dan pas kun je veranderen. En weet dat elke verandering 21 dagen de tijd nodig heeft om te bezinken. 

 

 

UNIEK IN JE EIGEN JASJE

En ook ik heb er moeite mee als er onverwachts veranderingen op mijn pad komen waar ik zelf geen invloed op heb. Want het liefst ben ik van de structuur en de regelmaat. Maar als het eenmaal zover is (en ogenschijnlijk de beren op de weg verdwenen zijn) kan ik er gelukkig ook van genieten. Het mooie in samenwerkingen met elkaar in je werk is dat je elkaar kunt aanvullen, niet iedereen is hetzelfde en dat houdt het leven spannend!

 

 

BOOST JOUW STIJL EN UITSTRALING

Is dit verhaal voor jou herkenbaar? Wil jij ook 100% voor jouw passie gaan? En dicht bij jezelf blijven? Vraag dan mijn gratis sessie aan ‘Boost jouw stijl en uitstraling’. In deze 30 minuten (telefonisch of via skype) geef ik jou mijn volledige aandacht en kijk ik mee waar je nu staat. Ik geef je mijn eerlijke feedback en 3 praktische tips hoe jij je zichtbaar kunt maken op een authentieke manier. Zodat jij vol zelfvertrouwen en stralend door het leven gaat!

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen