Unique in je eigen jasje

Zo blij als een klein kind!

Dinsdag 04 december 2018

Heb je dat ook wel eens dat je zo blij bent, dat je een gat in de lucht wil springen of dat je lekker wil schreeuwen van blijdschap? En doe je dat dan ook?

 

 

Innerlijk kind

Dat was de roep van je innerlijke kind! Iedereen heeft een innerlijk kind in zich, maar niet iedereen is zich hiervan bewust. Het wordt eigenlijk al met jouw geboorte geboren. Het wordt in je onderbewuste gevormd door de opvoeding. Als basisbehoeftes zoals liefde en aandacht niet zijn meegekregen of geleerd dan kun je op latere leeftijd hier last van krijgen. Dit wordt dan opgeslagen als een herinnering en kan later naar boven komen.

 

 

Leuk of niet leuk

Aan deze herinnering hangt meestal een label ‘leuk’ of ‘niet leuk’. Aan het label ‘leuk’ hangt een emotie welke wordt opgeroepen door de herinnering. Dit kan bv. blijheid, vreugde of vrijheid zijn. Je wordt vrolijk van de herinnering. Af en toe heb ik van deze momenten, het sporten is voor mij een uitlaatklep. Weet nog wel dat ik bij de bootcamp heerlijk ging schommelen na afloop. Of een handstand of een ratslag op het gras doen. Als ik blij ben dan krijg ik af en toe ook vlinders in de buik, dan straal ik dit ook uit naar buiten. Vind het heerlijk om dit dan ook te uiten. 

 

Aan het label ‘niet leuk’ kan een emotie hangen van pijn, verdriet of angst waardoor de herinnering als negatief wordt gezien en bestempeld. Het kan zijn dat er een onverwerkte emotie was in je kinderjaren, die dan weer terug kan komen. Dit was wel de basis van je verdere leven. Heb zelf nog wel eens last van faalangst of onzekerheid. Kom uit een warm maar wel beschermd gezin, waardoor ik regelmatig moest vechten om mijn mannetje te staan. Niets ten nadele van mijn ouders, zij hebben ook weer een eigen opvoeding gehad, en je hebt toch altijd het beste voor met je kinderen. De mindfulness en transformatie coaching hebben mij later geholpen om dichter bij mezelf te staan, te leven in het hier en nu. Laat het verleden achter je en kijk vooruit! 

 

 

Spiegel voorhouden

Wat ik wel mooi vind is dat kinderen je constant een spiegel kunnen voorhouden. Dat laat me af en toe ook kind zijn. Als ik bv ergens tegen op zie dan zegt mijn dochter, ‘wat kan er gebeuren dan, de wereld vergaat toch niet’? Of ik kan zelf nog wel eens te serieus zijn, waarop zij zegt: ‘neem het leven niet te serieus mama, geniet van de dingen om je heen! En dat vind ik zo mooi van kinderen, de vrijheid en de onbevangenheid, ahumm, terwijl ze eigenlijk al wel in de puberteit zitten (maar dat is ’n ander verhaal😊) 

 

Ben benieuwd of jullie ook wel eens contact hebben met je innerlijke kind. Hou oud is je innerlijk kind, hoe voelt hij/zij zich? Laat het me weten!

 

 

Verbinding tussen hoofd en hart

In de coaching probeer ik bij mensen ook verbinding te maken tussen hoofd- het denken en hart- het voelen. Om vanuit je innerlijke kracht in balans te komen. Dat je overtuigingen, oordelen en verwachtingen kunt loslaten. Zodat je zonder maskers, dus puur jezelf en vol acceptatie kunt leven!

 

 

Boost jouw stijl en uitstraling

Herken je jezelf hierin? Wil je weten of ik wat voor je kan betekenen? Vraag dan mijn gratis sessie aan ‘Boost je stijl en uitstraling’. In deze 30 minuten (telefonisch of via skype) geef ik jou mijn volledige aandacht en kijk ik mee waar je nu staat. Ik geef je mijn eerlijke feedback en 3 praktische tips hoe jij je zichtbaar kunt maken op een authentieke manier. Zodat jij vol zelfvertrouwen en stralend door het leven gaat! 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen