Unique in je eigen jasje

Het meisje met de rode laarsjes

Zaterdag 29 december 2018

Wil jij het verschil maken met de rest? Dan moet je jezelf onderscheiden en willen opvallen in de massa.  

 

Modieus

En dat is best lastig. Je authentieke IK zijn, je eigen stijl creëren. Hoe doe je dat? Ik was vroeger intuïtief al met mode bezig. Mijn moeder naaide voor ons de kleding, ik hielp haar met het uitraderen van patronen. It’s all-in the family want zij erfde het weer van haar moeder. De kleding van ons werd op elkaar afgestemd, en natuurlijk werden er voor  bijpassende schoenen gezorgd. Kan me niet voorstellen dat kinderen nu nog met zelf gemaakte kleding lopen, maar dat is een ander verhaal😊

 

Eigen stijl

Op het voortgezet onderwijs probeerde ik mijn eigen stijl al te ontwikkelen. Weet nog wel goed dat ik het eerste meisje was op school die rode suède laarsjes aan had. En ik was er trots op! Later volgden er meer met de rode laarsjes. Was me er zelf niet van bewust dat ik een voorloper was. Het enige wat ik miste was mijn authentieke IK. Want ik straalde mijn IK nog niet uit. Daarvoor was ik te verlegen, ik was zelf nog niet zichtbaar genoeg.

 

Trends

Als je een eigen stijl wilt ontwikkelen, is het belangrijk om bij jezelf te blijven. Volg niet alleen de trends, je bent er helaas wel afhankelijk van, want wat jezelf mooi vindt, hangt niet altijd in de winkels, laat staan de kleuren die bij je passen. Zelf koop ik nog wel eens bij vintage of  tweedehands winkels, deze kun je ook online vinden.

 

Invloeden

De stijl kan ook beinvloed worden door buitenaf. Mijn jongste puberdochter is nog heel veel bezig met wat anderen vinden van haar kleding. Laat staan social media en influencers waar ze zich ook aan spiegelen, maar het helpt geen bal als je als ouder er wat van zegt, daar moeten ze zelf achter komen.

Als ik klanten een kleur- en stijladvies geef, vraag ik ook meestal wat hun stijl was rond hun 20e jaar. Deze komt namelijk dicht bij jouw ware stijl. Als mensen een relatie krijgen dan kunnen ze ook erg beïnvloed worden. Of als er zich vervelende gebeurtenissen voordoen. Kijk maar naar het programma ‘Hotter than my daughter’. Deze mensen verbloemen zichzelf altijd achter een uitgesproken stijl.

 

Match tussen binnen- en buitenkant

Vraag jezelf af, wie ben ik en wat wil ik uitstralen? Wees je bewust van je eigen stijl en uitstraling. Kies de kwaliteiten die het meest bij je passen en authentiek zijn. Vertaal jouw identiteit naar je kleding, en zorg ervoor dat jij en jouw kleding dezelfde taal spreken! Meer weten? Vraag mijn gratis weggever aan: hoe ontdek je de kledingstijl die 100% bij jou past?

 

Boost jouw stijl en uitstraling

Herken je jezelf hierin? Wil je weten of ik wat voor je kan betekenen? Vraag dan mijn gratis sessie aan ‘Boost je stijl en uitstraling’. In deze 30 minuten (telefonisch of via skype) geef ik jou mijn volledige aandacht en kijk ik mee waar je nu staat. Ik geef je mijn eerlijke feedback en 3 praktische tips hoe jij je zichtbaar kunt maken op een authentieke manier. Zodat jij vol zelfvertrouwen en stralend door het leven gaat!

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen