Unique in je eigen jasje

Modetrends lente/zomer 2019

Dinsdag 12 maart 2019

Buiten is het nog winters koud, mensen worden geveld door de griep. Er valt meer regen dan dat de zon schijnt. We wachten op het voorjaar met een heerlijke temperatuur. Daarbij mogen de nieuwe modetrends er ook weer zijn! Want we zien dit voorjaar een diversiteit aan trends, stoffen, lijnen en kleuren.

 

We zien in de mode dit voorjaar veel kleur, many texturen, veel prints o.a. bloemen,  maar ook mix en matches van prints en materialen. In de kleuren zie je vooral de warme helderen kleuren waarbij oranje de boventoon voert. Zie mijn blog kleurentrends. Denim blijft altijd, vooral de gebleekte denim in broeken en jurken is hip. De flarepijp is niet weggeweest deze zomer. Geef jullie hieronder een aantal modetrends weer! 

Grove pofmouwen 

We zien dit voorjaar toch wel weer de stijl van de jaren 80. De brede schouders waaronder de pofmouwen. Als je brede schouders hebt, dan is deze lijn wat minder geschikt, omdat het de nadruk op je schouders legt.

 

 

Bedrukte stoffen

Geen zomermode zonder fantasieën: grafische fantasieën, bloemenprints, ballen.

 

 

Lange zwierige rokken

Als je van een supervrouwelijke stijl houdt, dan zijn er de plissé of wijde rokken ter inspiratie voor jou. Je ziet ze op verschillende lengtes. Houd rekening met je figuur, als je klein bent flatteren lange rokken minder. Ga dan voor een lengte op of boven de knie.

 

 

 

Tye die of dip dye stoffen

Een van de hottest trends voor zomer 2019 is: tie dye. Vorig jaar zomer was dit al een trend, maar die komt deze zomer uitvergroot terug. Er wordt wel gezegd dat de reden hiervoor ligt in het feit dat geen stukje tie dye er hetzelfde uitziet. Tie dye is namelijk een effect dat je verkrijgt door een stof samen te binden en dan te verven. 

 

 

Franjes en ruches 

De mode voor zomer 2019 blijft een tweedeling vertonen: streetwear aan de ene kant, supervrouwelijke creaties aan de andere kant. Bij die laatste stroming horen… roesjes (en ook grote strikken).

 

 

Werkoveralls 

In zomer 2019 neemt de jumpsuit de gedaante aan van een échte werkoverall met grote, stoere volumes en grote, vaak opgestikte, zakken. Daarnaast zijn de cargobroeken ook een must-have.

 

 

 

Oversized pakken en tunieken

We zien dit voorjaar veel oversized pakken en jasjes. Denk er aan dat dit meer volume geeft aan je figuur! 

 

 

 

Schoenen

De schoenentrends voor lente zomer 2019 zijn – op z’n zachtst gezegd – boeiend. We zien buitensporig creatieve schoenen met bijna onwerkelijke hakken. We zien ook klassiekers zoals de pump. Ballerina’s blijven meedoen. En sandalen met veertjes zijn je van het! Kleur is een constante, en sneakers zijn niet meer weg te denken uit het modebeeld.

Vierkante neuzen, pumps, sneakers, sandaaltjes met veertjes….

 

Tassentrends 

Fun bags, ronde tassen, buideltassen, heuptassen, minitassen. Tassen zijn er in verschillende soorten en maten. Zorg dat deze qua grootte bij je past, maar is ook heel persoonlijk net zoals de kleur.

 

Hoeden/sjaals 

Deze zomer lijkt de hoed populair te worden. Ook sjaals die op allerlei manieren om het hoofd en haar geknoopt worden waren veel te zien. 

 

 

Brillen  

De opvallende retro en vintage modellen met hoekige en ronde (oversized) brillenglazen met hippe kleuren passen helemaal in de trend en tijd van het jaar. Bij de opticien kun je je laten adviseren welk model jouw goed staat. Zij kijken naar de vorm van het gezicht, en zoeken een goede kleur voor je uit.

 

 

 

Wil jij weten welke stijl bij jou past? Trends gaan over mode. Maar stijl gaat over jouw persoonlijkheid. We gaan kijken naar jouw levensstijl en laten de beste versie van jezelf zien. Maak een afspraak via het contactformulier of maak gebruik van mijn gratis sessie ‘Boost jouw stijl en uitstraling. Schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief!

 

 

 

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen