Unique in je eigen jasje

Leer jezelf kennen op zielsniveau

Dinsdag 02 april 2019

Spiegeltje spiegeltje aan de wand….‘Wie is de mooiste in het land?’ vraagt de koningin in het sprookje van Sneeuwwitje. Vervolgens krijgt ze het antwoord van de spiegel dat zij de mooiste is.

  

Kijk jij wel eens in de spiegel naar jezelf, wie zie je dan staan? Vorige week heb ik een workshop gehouden ‘Stralend jezelf’ waar ik ook de vraag stelde; wie ben je en wat wil je uitstralen? Viel me op dat mensen het lastig vinden om over zichzelf te praten, en vooral benoemen wat je talenten en goede eigenschappen zijn en wat je mooi vindt aan jezelf.  

 

ZIELSNIVEAU

Om jezelf te leren kennen op zielsniveau is het belangrijk om de rust en ruimte te vinden in jezelf. En dat valt niet altijd mee in deze hectische maatschappij. Hoe heb ik mijzelf leren kennen? Ik heb geleerd mijzelf te accepteren en lief te hebben, dit is een voorwaarde om je authentieke ik te laten zien.

 

 

LEVENSLESSEN

Op dit moment ben ik een gelukkig 50+ mens, die zoveel mogelijk uit haar leven wil halen en nog steeds in ontwikkeling is, maar ook andere mensen wil inspireren. Ieder mens heeft veel levenslessen in het leven, met sommige lessen doe je wel wat mee en andere laat je liggen. Ik heb geleerd om zoveel mogelijk bij jezelf te blijven, ook in het ondernemen. Ik houd ook van puur ondernemen, mensen kiezen voor mij en niet voor mijn bedrijf. En als je je omringt met blije mensen dan ben je zelf ook een gelukkig mens. 

 

 

BEZIELINGINGSSESSIE

In de bezielingssessie die ik vanuit de training 'van bezieling naar business' met Sylvia heb gedaan was mijn hoogste zielsopdracht “leven vanuit innerlijke wijsheid’. Leren is voor mij het allerbelangrijkste, ik mocht mezelf op zielsniveau leren kennen, klinkt heel zweverig, maar het klopte wel voor mij. En de levenslessen om tot mijn levensdoel te komen; dat ik mijn talenten moest ontwikkelen waar ik goed in ben. En dat ik moet leven vanuit mijn innerlijke kracht. Dat brengt dat ik hier nu sta!

 

DICHT BIJ JEZELF

Meditatie is een goede oefening om dicht bij jezelf te komen. En dicht bij jezelf komen betekent dat je luistert naar je lichaam. Dat kan alleen maar als je in rust bent. Tijdens een meditatie ga je steeds terug naar je ademhaling. De ontwikkeling van je intuïtie wordt op deze wijze enorm gestimuleerd en is ook niet meer ‘’eng”. Je komt als het ware bij je onderbewustzijn. En daar is er ruimte voor wat je echt wilt.  

 

 

THE MIND IS LIKE WATER

Wat ik altijd een mooi voorbeeld vind ter vergelijking is het water. Quote van Prasad Mahes: 

 

 

 

Een verdieping hierop is het verhaal van de monnik:

 

Er was eens een eenzame monnik die op een dag bezoek kreeg van enkele mensen. Nieuwsgierig vroegen ze hem wat voor nut het leven in stilte en meditatie had. De monnik, die net met een emmer water haalde uit een diepe bron, stopte zijn werkzaamheden en zei: ‘Kijk eens in de bron. Wat zien jullie?’
De mensen tuurden naar het water en zeiden: ‘We zien helemaal niets.’
 

Enige tijd later herhaalde de monnik zijn vraag. ‘Kijk weer in de bron. Wat zien jullie nu?’ De mensen keken weer en zeiden opgetogen: ‘We kunnen in de weerspiegeling onszelf zien!’ 

‘Dat is de kracht van de stilte,’ legde de monnik uit. Ik was water aan het putten en daarom was het water onrustig. Nu is het rustig en kunnen jullie jezelf zien. De stilte van meditatie zorgt ervoor dat je jezelf kunt zien. Maar blijf nog even hier wachten. ‘ 

Enige tijd later zei de monnik weer: ‘Kijk nu nog een keertje in de bron. Wat zien jullie nu?’ De bezoekers tuurden naar de bron en riepen uit: ‘Nu zien we de stenen op de bodem van de bron!’ ‘Juist,’ beaamde de monnik, ‘als je maar lang genoeg wacht en opgaat in stilte en meditatie, kun je de grond van alles aanschouwen.’ 

 

En natuurlijk zijn er andere manieren om de rust te vinden in jezelf, dat kan door middel van wandelen in de natuur, tuinieren, mindfullness, sporten. Zoek voor jezelf een manier op die lekker voelt. Wat ik zelf altijd heerlijk vind is de bodybalance, een combinatie van yoga, tai chi en pilates, het houdt mijn lichaam en geest goed in balans.  

Als jij eenmaal weet wie jezelf bent, is het gemakkelijker om te vertellen wat je wilt uitstralen. En wie weet, laat je nog niet genoeg van jezelf zien? Hier kom ik in mijn volgende blog op terug.

 

BOOST JOUW STIJL EN UITSTRALING

Herken je jezelf hierin? Wil je weten of ik wat voor je kan betekenen? Vraag dan mijn gratis sessie aan ‘Boost je stijl en uitstraling’. In deze 30 minuten (telefonisch of via skype) geef ik jou mijn volledige aandacht en kijk ik mee waar je nu staat. Ik geef je mijn eerlijke feedback en 3 praktische tips hoe jij je zichtbaar kunt maken op een authentieke manier.

 

 

 

 

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen