Unique in je eigen jasje

Stijlportretten serie 1 Karin - Didy

Donderdag 13 juni 2019

In mijn vak als imagostylist krijg ik vaak te horen dat mensen voor veilig gaan als ze kleding uitkiezen. Ze vinden het moeilijk hoe te combineren met kleding en kleur. Vandaar dat ik begonnen ben met deze serie stijlportretten waarin ik laat zien hoe jij kleding draagt passend bij je figuur, welke kleuren jou flatteren en hoe jij je authentieke stijl naar voren kunt laten komen!

 

 

KARIN

Wie is Karin en wat wil ze uitstralen?

Karin is modeadviseuse in een dames kledingzaak. Zij is iemand die niet veel ‘blootgeeft’, en vindt het lastig om naar zichzelf te kijken. Het mooiste aan haar lijf vindt zij haar schouders en borsten. Haar benen, buik en armen vindt ze wat lastiger te stylen. Haar uitdaging is om nog meer van haar zelf te laten zien zodat ze zelfverzekerder over komt. Daarnaast wil ze graag toegankelijkheid uitstralen. Haar stijl is stoer maar tegelijkertijd ook chique.

 

 

Hoe communiceren we de stijlpersoonlijkheid van Karin naar haar kleding?

 

Bij het eerste setje is gekozen voor een prachtige jurk van MarcCain met verschillende kleuren. Van de koraalrode en rozige/paarse tinten gaan haar blauwe ogen stralen! Normaal gesproken draagt ze weinig jurken en minder kleur. Met deze jurk gaat ze dus out of the box en ze geniet er ook van! We leggen de nadruk op de taille door de stoffen riem die bij de jurk zit. Haar schouders en borsten komen mooi uit in de jurk door de ingezette mouw en de V-hals. De buik verdoezelt door de print en de bovenbenen worden gecamoufleerd door de uitgaande rok. Daarnaast zorgt de iets uitlopende mouw ervoor dat de armen slanker lijken. We hebben de set afgestyled met een paar mooie oorbellen, clutch en koraalrode pumps.

 

Bij het tweede setje heb ik gekozen voor een pak (blazer en broek) en een haltertop, allen van het merk Mos Mosh. Omdat Karin ook van stoer houdt; dit geeft een hele andere uitstraling dan de jurk. Maar het pak geeft ook de vrouwelijkheid weer, dit komt ook door de glansstof in de top en de gave gladde stof van het jasje. De gele kleur van het jasje is bovendien gedempt en past goed bij het kleurtype van Karin, het is tevens een prachtige zomerkleur! De kleur van het pak komt weer terug in de top. Als het warm is kun je het jasje uitlaten. De top kun je aan de achterkant strikken, zodat deze altijd goed zit onder de oksels. Het pak is afgestyled met een groene handtas, oorbellen en een bloksandaal in het grijs.

 

 

Reactie van Karin na stylingsessie:

 

“Janique heeft zo goed aangevoeld wat bij me paste qua persoon en natuurlijk bij mijn figuur. En ze stelde me op mijn gemak tijdens de stylingssessie. Want ik vond het best spannend wat ze had uitgekozen voor me. Maar ik werd er zo blij van, en voelde me zo ontzettend vrouwelijk. Wat een ontzettende leuke ervaring. Ik moest echt uit mijn comfortzone. Bedankt lieve Janique! Ik gun iedereen zo’n mooie ervaring”.

 

 

DIDY 

 

Wie is Didy en wat wil ze uitstralen? 

 

Didy is begeleidster bij een DAC en personal coach. Zij is een zelfbewuste vrouw die tevreden is met zichzelf en trots is op haar gewichtsverlies van 13 kg. Doordat ze afgevallen is weet ze nog niet zo goed wat ze wel of niet kan hebben. Soms herkent ze zichzelf niet meer in positieve zin! Didy vindt alles mooi aan haar zelf, soms twijfelt ze over haar buik. Ze straalt zelfbewustheid, blijheid en tevredenheid uit en wil dit benadrukken door de juiste kleding. Didy houdt van een casual vrouwelijke stijl. Ze kan genieten van heel chique, maar daar is ze te praktisch voor mede door haar werk en haar privé omgeving met 3 honden.

 

 

 

 

Hoe communiceren we de stijlpersoonlijkheid van Didy naar haar kleding? 

 

Voor het eerste setje kozen we voor een koraalrode jurk. Didy staan de heldere kleuren mooi, en passen ook goed bij haar extraverte persoonlijkheid. Ze heeft een duidelijke hoge taille, de riem legt hier nog eens de nadruk op waardoor de taille duidelijk naar voren komt. De V-hals flatteert haar boezem en maakt het bovenlichaam langer, de gerimpelde kop mouw haalt haar bovenlichaam omhoog. De sjaal draagt ze in de lengte, dit verlengt ook weer haar lichaam. Didy draagt rode pumps bij de jurk, je zou er ook nude of grijze bij kunnen dragen. Verder heeft het jurkje niet veel nodig, zonder sjaal kan het ook gedragen worden.

 

 

 

 

Het tweede setje bestaat uit een broek en blouse van MarcCain. De heldere kleur geel staat haar wederom goed. De broek is van een stretch kwaliteit waardoor deze heerlijk zit. De pijp is recht waardoor de heupen minder opvallen. De blouse is van een linnen stof. De bovenkant heeft een empire lijn (diagonale lijn) waardoor de taille van Didy nog meer opvalt. De blouse valt net boven de heupen en heeft een mooie punt aan de voorkant, wat past bij de flamboyante stijl van Didy. Ze draagt er pumps in een nude kleur onder. Didy was helemaal flabbergasted over deze set, en had niet gedacht dat ze dit kon hebben.

 

 

 

 

Reactie van Didy na stylingsessie:

 

‘Zelfs terwijl ik heel tevreden ben, heb jij Janique als stylingscoach een wauw effect bij me teweeg gebracht. Zeker wat nieuwe inzichten opgedaan, heel gaaf’.

 

 

 

 

 

 

Met dank aan:

Modellen: Karin Badenhop en Didy Filart 

Wagenaar Mode Hengelo (kleding en opname locatie) 

Fotograaf: Lisa Schildkamp 

 

 

Boost jouw stijl en uitstraling 

Wil je weten of ik wat voor je kan betekenen? Vraag dan mijn gratis sessie aan ‘Boost je stijl en uitstraling’. In deze 30 minuten (telefonisch of via skype) geef ik jou mijn volledige aandacht en kijk ik mee waar je nu staat. Ik geef je mijn eerlijke feedback en 3 praktische tips hoe jij je zichtbaar kunt maken op een authentieke manier. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen