Unique in je eigen jasje

Kleurentrends najaar 2019

Woensdag 21 augustus 2019

Al weer zin in het najaar? De kleuren voor dit seizoen zijn al weer een tijdje in beeld. We zien warme diepe kleuren van dieprood, tot roze, blauw, oranje en middenbruin.

 

Het mooie is dat alle kleuren ook goed met elkaar te combineren zijn, geschikt voor de verschillende kleurtypes. Daag je zelf uit en probeer een leuke kleurencombinatie! 

Chili pepper

 

Een pittige roodtint vernoemd naar de rode hete peper. De kleur creëert drama en opwinding, en stimuleert de zintuigen, zo stelt het instituut. De naam is dus vernoemd naar de rode peper.

Biking Red

Pantone omschrijft deze dieprood als avontuurlijk, sterk en krachtig. Het is een kleur die veelvuldig op de catwalk verscheen. Door het gebruik van verschillende materialen in een outfit, is het beeld toch spannend. Hoe een kleur overkomt, hangt immers af van het materiaal dat voor een stof is gebruikt. Zo draagt een model een winterse mantel over een glanzende satijnen jumpsuit, een ander toont een glinsterende paillettenbroek met strikcentuur gecombineerd met ‘harige’ gebreide trui. 

Crème de peche

De zachtste kleur van het palet. Met een vleugje perzikkleur. Mooi te combineren met de peach pink, dan blijf je in de ton sur ton kleuren. 

Peach pink

‘Warm en flatterend, Peach Pink zorgt voor een healthy glow,” aldus Pantone. Deze kleur was al veelvuldig te zien in de lente/zomer 2019 collectie. En blijft dus ook in het najaar in het kleurenpalet. Prachtig ook te combineren met de ‘sugar almond’.

Rocky road

De donkerste kleur van het trendkleurenpalet is de aardetint Rocky Road. Modeontwerpers sturen modellen in donkerbruine leren looks de catwalk op, afgestyled met cowboyhoed. Een andere collectie presenteert donkerbruin tweed op de catwalk. 

Fruit dove

Vernoemd naar de de felle roze kleur van een duivensoort die in het Nederlands Swainsons jufferduif wordt genoemd. Het is een prachtige kleur om te combineren met het biking red of rocky road maar als je out of the box wilt gaan is het met oranje ook mooi! 

Sugar almond

De kleur van suikeramandelen. Het is een rood/oranje bruine kleur van gekarameliseerde suiker. De 2e bruine kleur in het palet, deze combineert prima met alle oranje tinten. Vind ‘m zelf met de bluestone kleur ook prachtig staan!

Dark cheddar

Geel met een vleug oranje, vernoemd naar de cheddar cheese. De 2e oranje kleur in het palet naast oranje tiger. Ook natuurlijk weer mooi met roze te combineren of de bruine tinten.

Galaxy blue

Een prachtige middenblauwe tint, vernoemd naar de melkweg – het blauw van de sterrenhemel. Een kleur die veel mensen staat. En natuurlijk veel te combineren met andere tinten, zoals de bruine en rozige, maar ook de oranje tinten.

Blue stone

Een mooie zacht grijsblauwige tint. Een gedempte kleur die zomer en herfst types flatteert. Wat ik al zei mooi te combineren met de sugar almond kleur. 

Orange tiger

Het oranje van de tijger, een onverschrokken energieke kleur. Een heldere kleur oranje waar je niet om heen kunt. De oranje kleur zagen we in het voorjaar ook al in de winkels hangen. 

Eden

Een diepe bosgroene kleur. De enige groene kleur in het palet. Mooie kleur voor de herfst en wintertypes. 

 

Bron: Fashionited.nl/rubriek.nl

Wil jij weten welke persoonlijke kleuren bij jouw passen? Kleurstyling gaat verder dan een kleurenanalyse. Dus niet alleen kijken we naar de kleur huid, ogen en haar, maar ook naar kleurgebruik in je persoonlijke stijl. Nieuwsgierig? Maak een afspraak via  het contactformulier. Schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief!

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen