Unique in je eigen jasje

Kleurentrends voorjaar 2020

Zondag 12 januari 2020

Al weer zin in het voorjaar? Ik wel! De kleuren voor aankomend seizoen zijn al weer een tijdje in beeld. Dit keer een mix van warme en koele kleuren. Prachtige kleuren die onderling goed met elkaar te combineren zijn, geschikt voor de verschillende kleurtypes. Ik word er vrolijk van!

Door het kleurinstituut Pantone is de kleur van het jaar 2020 vastgesteld:

Classic blue:

Classic Blue is een kleur die doet denken aan de blauwe lucht tijdens de schemering, intens en diep met een warme ondertoon. Een kleur die staat voor vertrouwen, ongebonden en in staat connectie te maken. Classic Blue wordt ook gezien als een holistische kleur en laat zich gemakkelijk combineren met andere kleuren. 

De 10 kleuren van het Spring-Summer palet: een mix van koele en warme kleuren! 

 

Scarlet red

Genoemd naar scharlaken rood. Een kleur tussen rood en oranje in. Historisch gezien werd de naam gebruikt voor allerlei stoffen die met het bloed van schildluizen rood was geverfd. Deze kleur straalt kracht, vertrouwen en vastberadenheid uit.

 

Saffron 

 

Afgeleid van de naam saffraan. Dit is een duur kruid wat gebruik wordt om eten geel te kleuren. Het is heel gezond en heeft zelfs geneeskrachtige eigenschappen. Nog steeds een populaire kleur, afgelopen winter zat de kleur geel ook al in het palet.

   

Classic blue  

Een mooie diepe kleur blauw. Deze blauwtoon is elegant, genderloos, dramatisch, tijdloos chique en geschikt om een statement mee te maken. Een mooie basis als jasje of jurk.

 

Biscay green 

Genoemd naar de kleur van de golf van Biskaye. Ik word hier heel vrolijk van, een mooie pastelkleur die met andere pastels zoals het blauw of roze goed te combineren is.

 

Chive

Chive staat voor bieslook. In het palet de diepste kleur van alle kleuren. Maar wel een prachtige basiskleur om te combineren met rozige, gele of oranje tonen!

 

Faded denim

Een vervaagde kleur van denim. Een gedempte kleur die de zomer- en herfsttypes flatteren. Met heel veel kleuren te combineren. 

 

Orange peel

De schil van de sinaasappel, een prachtige warme kleur die ook in het winterpalet zat. Maak een statement met oranje. Je zult merken dat als je de kleur aan hebt, je je ook stralend zult voelen!

 

Mosaic blue

Een soort turquoise blauw, er zit een beetje groen en blauw in. Turquoise staat voor een communicatieve kleur, fantasierijk en flexibel.

 

Sunlight

De kleur van zacht zonlicht wat natuurlijk perfect bij de zomer past. Het is een lichte kleur geel. Maar goed te combineren met de meeste kleuren uit het palet.

 

Coral pink

Een koraal roze kleur die iets koels maar ook warms heeft. Een prachtige kleur voor de zomer. Ik zou deze meteen in mijn garderobe aanschaffen!

 

Cinnamon stick

De kleur van kaneel, een soort van roestbruin. Een warme kleur die goed te combineren is met het coral pink of de saffraankleur maar ook met de turquoise kleur is een uitdaging!

 

Grape compote

 

De kleur van blauwe druiven. Lekker van smaak maar ook mooi om te dragen! Een mooi alternatief voor blauw… 

 

Bron: Pantone, Rubriek.nl 

Wil jij weten welke persoonlijke kleuren bij jouw passen? Kleurstyling gaat verder dan een kleurenanalyse. Dus niet alleen kijken we naar de kleur huid, ogen en haar, maar ook naar kleurgebruik in je persoonlijke stijl. Nieuwsgierig? Maak een afspraak via  het contactformulier of maak gebruik van mijn gratis sessie ‘Boost jouw stijl en uitstraling’. Schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief!

 

 

 

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen