Unique in je eigen jasje

Kleurentrends najaar 2020

Zaterdag 29 augustus 2020

Al weer zin in het najaar? De kleuren voor dit seizoen zijn alweer een tijdje in beeld. We zien warme diepe kleuren van dieprood, brique, groen, blauw, en wat meer heldere kleuren zoals oranje en geel. Wie van zacht houdt, dan is er een perzikkleur, een roze en een zandkleur.

Volgens het Pantone kleureninstituut: 

“Het kleurenpalet voor de herfst/winter van 2020/2021 biedt een rijk verhaal en benadrukt ons verlangen naar veelzijdige, tijdloze kleuren. Door een “less is more” mentaliteit die steeds belangrijker wordt voor consumenten die waarde en functionaliteit voorop stellen, wordt ons kleurenpalet ontdaan van overdaad, stelt Leatrice Elseman, uitvoerend directeur van de Pantone Color Institute".

 

Daag je zelf uit en probeer een leuke kleurencombinatie!

 

Amberglow

Een oranje-gelige kleur die oorspronkelijk van barnsteen komt. Een prachtige mandarijn oranje kleur die je met veel kleuren kunt combineren bv de samba of de fired brick. Deze kleur bevordert het zelfvertrouwen en de zelfexpressie. 

 

Samba

Samba is een diepe zwoele roodtint. Deze kleur verscheen veelvuldig in satijn, leer, fluweel op de catwalk. 

 

Sandstone

De naam zegt het al, een natuurlijke zandtint. Om de outfit wat spannender te maken kun je gebruik maken van verschillende materialen en texturen. Of natuurlijk combineren met andere kleuren! (brique/samba) 

 

Classic blue

Deze kleur was vorig jaar in december al uitgeroepen tot kleur van het jaar 2020. Een solide en betrouwbare kleur waarop we altijd kunnen rekenen, zo meldde Pantone destijds in een persbericht. Een kleur die ook multifunctioneel is.

 

Green sheen

Dit is een gedurfde geel-groene tint die opvalt. Combineer de kleur met blauw, groen of magenta purple. 

 

Rose tan

Een mooie zachtroze kleur. Pas op, want de kleur kan je ook flets maken. Dan is het goed deze te combineren met de magenta purple of een andere kleur. 

 

Ultramarijn green

Een diepgroene kleur met een vleugje blauw. Prachtige kleur die zelfverzekerdheid en balans uitstraalt. 

 

Fired brick

Een krachtige rood bruine kleur, voorlopig zien we deze kleur nog wel, want vorig jaar werd er al gezegd dat bruin het nieuwe zwart word de komende 30 jaar. Mooi om te combineren met de kleur Samba maar ook de oranje of de roze kleur. 

 

Peach nougat

Een warme zachte kleur die warmte uitstraalt. Ook weer goed te combineren met een donkere kleur. De roodbruine kleur of de donkere magenta. 

 

Magenta purple

Ook magenta paars wordt een hit voor de herfst/winter 2020/2021, zo voorspelt Pantone. Het instituut omschrijft de kleur als een hypnotiserende, intrigerende paarstint. Een gewaagde kleurencombinatie is met oranje!

Bron: Pantone.com en Fashionunited.nl

Wil jij weten welke persoonlijke kleuren bij jouw passen? Kleurstyling gaat verder dan een kleurenanalyse. Dus niet alleen kijken we naar de kleur huid, ogen en haar, maar ook naar kleurgebruik in je persoonlijke stijl. Nieuwsgierig? Maak een afspraak via info@uniquejanique.nl . Dit kan via het contactformulier. Schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief!

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen