Unique in je eigen jasje

Kleurentrends najaar 2021

Vrijdag 27 augustus 2021

Alweer zin in het najaar? De kleuren voor dit seizoen zijn alweer een tijdje in beeld. We zien warme diepe kleuren van rood, bruin, nachtblauw, en wat meer heldere kleuren zoals groen, geel en fuchsia. Wie van zacht houdt, dan is er roze (pale rosette) en een blauwe (spring lake)

 

 

De kleuren van de herfst 2020 waren veel soberder en nuchterder, terwijl de pantone kleuren van herfst 2021 de titels ‘energiek’ en ‘opbeurend’ kregen, iets wat we allemaal duidelijk nodig hadden en Pantone vervult de leegte perfect. 

Daag je zelf uit en probeer een leuke kleurencombinatie! 

 

Mykonos Blue

De blauwe kleur van het Griekse eiland Mykonos! Een frisse mooie basiskleur die je met tal van kleuren kunt combineren. Met wit is het heel verhelderend!

 

Iluminating

Een optimistische kleur geel, tevens de kleur van het jaar 2021, want we zagen deze ook al in het voorjaarspalet. Vriendelijk en vreugdevol wat de belofte van een zonnige dag biedt.

Mooi te combineren met grijs, zwart en bruin of blauwtinten!

 

Leprechaun

Een mytisch wezen uit de Ierse folklore, oftewel een kabouter in een groen kostuum. Groen zien we steeds vaker terugkomen in de collecties. Een rustige en evenwichtige kleur die zorgt voor balans in jezelf.

 

Fuchsia Fedora

Een heldere en levendige kleur die goed te combineren is met de bruin-rood tinten maar ook het (nacht)blauw.

 

Pale Rosette

De lichtste kleur in het najaarspalet. Deze kleur kan ook vaal maken in het gezicht. Draag de roze kleur als blouse of top. Je kunt ‘m combineren met de adobe kleur. Mooi voor zomer- en wintertypes.

 

Adobe

Deze zongedroogde kleur wordt omschreven als ‘warm en ondersteunend’. Een prachtige diepe kleur rood-bruin, mooi voor de herfst- en wintertypes.

 

Fire Whirl

Een vurige kleur rood met de symboliek van opwinding waar we allemaal dit jaar naar op zoek zijn. Voor opheldering van de komende donkere maanden.

 

Rhodonite

Een mooie diepblauwe kleur, welke goed te gebruiken is in de basis van je kledingkast.

 

Spring lake

Een vergrijsde koele kleur blauw die prachtig staat bij zomertypes en goed te combineren is met verschillende kleuren, zoals het nachtblauw en de bruine kleuren in het palet. 

 

Root Beer

De 2e bruine kleur in het najaarspalet, een diep bruine kleur vernoemd naar een Amerikaanse frisdrank. Een paar jaar geleden zeiden ze al dat bruin het nieuwe zwart wordt. Ga jij voor een mooie combinatie met fuchsia, pale rosette of spring lake?

 

Bron: Glowsy.com en Rubriek.nl

Wil jij weten welke persoonlijke kleuren bij jouw passen? Kleurstyling gaat verder dan een kleurenanalyse. Dus niet alleen kijken we naar de kleur huid, ogen en haar, maar ook naar kleurgebruik in je persoonlijke stijl. Nieuwsgierig? Maak een afspraak via info@uniquejanique.nl . Dit kan via het contactformulier. Schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief!

 

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen