Unique in je eigen jasje

Kleurentrends voorjaar 2023

Zondag 15 januari 2023

Ik kan niet wachten totdat het lente wordt! Heerlijk de voorjaarszon, dit nodigt uit om kleur te dragen. Pantone, het instituut dat de kleurcoderingen publiceert, kwam onlangs al met de kleur Viva Magenta, welke is gekozen als kleur van het jaar!

De lentekleuren zijn dit seizoen gevuld met enthousiasme en opwinding! We zien lichte pastelkleuren maar ook warme, koele en heldere kleuren. En zoals de directeur van Pantone omschrijft: ’We omarmen de verkenning van extreem contrast in stemming en kleur, een creatieve bevrijding die eerdere normen overtreedt. We passen ons aan en bedenken nieuwe combinaties en contrasterende harmonieën’. 

Dus combineren maar!!

 

Fiery red

Een verleidelijk rood dat in het oog springt en om aandacht vraagt. Want met rood maak je immers een statement!

 

Beetroot purple

Bietenrood; een kleur die neigt naar fuchsia roze, en goed te combineren is met blauw maar ook met oranje is een gewaagde combinatie!

 

Tangelo

De kleur van de sinaasappel, een warme kleur die enthousiasme en bruisende energie uitstraalt. Dus ga het vooral dragen als je meer zelfvertrouwen wilt hebben. Je ziet deze kleur nu veel met de combinatie classic green. Heel kleurrijk!

 

Peach Pink

Een zachte perzik roze tint die je uitnodigt voor een ‘warme omhelzing’. Zomers goed te combineren met een camel kleur of nude tinten. Wil je meer contrast dan pak je antraciet of zwart, donkerblauw.

 

Empire Yellow

Een lichtgevend geel dat vrolijkheid uitstraalt! Het dragen van geel kan helpen om in een goede stemming te komen. Het is de kleur van de lente en levenskracht. Geel is minder geschikt om zakelijk te dragen.

 

Crystal Rose

Een romantische kleur roze, een mooie pastelkleur die gemakkelijk te combineren is met heel veel kleuren!

 

Classic Green

Een heldere kleur groen, de kleur van gras. Groen is een evenwichtige en harmonieuze kleur, het straalt rust uit.

 

Love bird

Een exotische kleur groen, de kleur van de dwergpapegaai. Prachtig met wit te combineren in de zomer.

 

Blue perennial

Het blauw dat altijd blijft! Doordat blauw een rustige en ingetogen kleur is, is het een perfecte basiskleur.

 

Summer song

Een zachte kleur blauw die rust en relaxtheid uitstraalt. Goed te combineren met donkerblauw, hemelsblauw of pasteltinten.

 

Bron: Pantone, Pinterest.

Wil jij weten welke persoonlijke kleuren bij jouw passen? Kleurstyling gaat verder dan een kleurenanalyse. Dus niet alleen kijken we naar de kleur huid, ogen en haar, maar ook naar kleurgebruik in je persoonlijke stijl. Nieuwsgierig? Maak een afspraak via info@uniquejanique.nl . Dit kan via het contactformulier. Schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief!

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen