Unique in je eigen jasje

Mode trends lente zomer 2016

Zondag 10 april 2016

Voor mij mag het altijd wel lente/zomer zijn! Word helemaal blij als het zonnetje weer begint te schijnen. Daarbij mogen de nieuwe trends er ook weer zijn! Want we zien dit voorjaar een diversiteit aan trends, stoffen, lijnen en kleuren.

Voor ieder wat wils deze zomer! Je ziet weer veel invloeden van de jaren zeventig, de hippy look, flarebroeken, maar daarnaast ook de klassieke stijl, mannenpakken en het bretonse streepje in blouse en jurk. De stoffen zijn vederlicht en luchtig. Je ziet doorschijnende net- en gaasmaterialen, superromantisch en vrouwelijk. In kleuren gaat het van zachte pastels naar uitgesproken kleuren. Zie mijn blog kleurentrends. Geef jullie hieronder een aantal modetrends weer!

 

WIJDE BROEKEN

In het spijkergoed zien we de flarepijp terug. De pantalonbroeken zijn wijd. De lengte is dan op ‘hoog water’, net boven de enkels. Als jij korte benen hebt dan is de pantalonbroek wat minder geschikt. Kies dan voor de flarebroek met een mooie pump.

 

OFF SHOULDER/BLOTE SCHOUDERS

De schouders mogen bloot deze zomer. Met of zonder bandjes. Of één schouder bloot. Je hebt tops in verschillende modellen. The off shoulder kun je schouderbloot dragen maar ook over de schouder.

 

WIJDE MOUWEN

Net als wijde pijpen in broeken zien we ook de wijde mouwen. Mooi om je volle armen te verdoezelen. De lengte is lang of drie kwart. Een mooie strakke broek of rok staat er goed onder.

 

PLOOIEN EN STRIKKEN

De mode dit zomer is super vrouwelijk en romantisch, dit creëer je met strikken, plooien, ruches.

 

STREEPJESPATROON

Zag je vorig jaar nog vooral de ruit, nu is het streepje niet weg te denken. De bretonse streep voor een klassieke look. De strepen zien we in zowel verticaal als horizontaal. Een smalle horizontale streep maakt je optisch slanker!

 

TRANSPARANTIE NET/GAAS/KANT

Deze materialen maken de look heel vrouwelijk en sexy. Je laat een stukje bloot zien, het geeft een romantische sfeer weer. Maak het stoer met spijkerstof.

 

 

LINGERIE/PYJAMA STIJL

Underwear als outerwear! Lingerie kleding wordt in het zicht gedragen. Een lingeriehemdje staat mooi boven een stoere spijkerbroek. Net als de kanten body. Het is gewaagd maar wel supervrouwelijk!

 

SUEDE MATERIALEN

Suède zien we deze zomer ook terug in zowel wat dikkere als wat dunnere materialen. Het dunne suède zit heerlijk aan je lichaam. Het suède zien we in jurken, blazers, rokken, broeken in allerlei kleuren.

 

ACCESSOIRES EN SCHOENEN

Tassen zijn er in verschillende modellen, van schouder tot hand, suède met of zonder franje,  met kleurvlakken of effen.

 

Brillen zijn opvallend, excentriek en uitgesproken.

De sneaker zien we in veel verschillende modellen en kleuren terug. Deze kun je gerust als sporty chic dragen, dus onder een rok of jurk. Hakken en zolen zijn vaak apart van kleur en vorm. De sleehak, stilettohak, en de plateauzool zijn hier een voorbeeld van. De romeinse sandaal en de opbindschoenen (gladiator) zagen we vorig jaar ook al, maar nu nog steeds.

 

Voor jullie heb ik de trends van lente/zomer 2016 in een collage gezet.

 

 

 

Wil jij weten welke stijl bij jou past? Trends gaan over mode. Maar stijl gaat over jouw persoonlijkheid. We gaan kijken naar jouw levensstijl en laten de beste versie van jezelf zien. Maak een afspraak via info@uniquejanique.nl of het contactformulier. Schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief! Ik ontmoet je graagJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen