Unique in je eigen jasje

Modetrends lente/zomer 2017

Zaterdag 25 februari 2017

Voor mij mag het altijd wel lente/zomer zijn! Word helemaal blij als het zonnetje weer begint te schijnen. Daarbij mogen de nieuwe trends er ook weer zijn! Want we zien dit voorjaar een diversiteit aan trends, stoffen, lijnen en kleuren.

Je ziet veel invloeden van de jaren tachtig, zoals de brede schouders, maar ook van de jaren zeventig, de flarebroeken zijn nog niet uit beeld. Voor de rest veel kleur, veel stof, veel bloemen, strepen (horizontaal en verticaal), accent op taille, blote schouders, diepe v-halzen, breed silhouet (schouders). Maar ook mix en matches van prints en materialen. In kleuren gaat het van zachte pastels naar uitgesproken kleuren. Zie mijn blog kleurentrends. Geef jullie hieronder een aantal modetrends weer!

 

Wijde broeken

We zien broeken vooral met wijde pijpen met normale lengte maar ook op 7/8.

 

Denim

We zien dat de spijkerbroek weer wat wijder wordt. De MOM jeans (jaren 80), of de boyfriend, loose fit is de trend. Het mag allemaal wat losser zitten.

 

Rokken

Rokken zie je in alle lengtes, van mini tot midi en maxi. Voor elk figuur zit er wel wat tussen. De rokken zijn net zoals de broeken wat wijder qua uitloop.

 

Mouwen

De mouwen zijn ook wijd, we zien cape mouwen. Maar ook trompetmouwen en volantmouwen.

 

 

Borduursels of applicaties

Borduursels zien we overal terug, niet alleen op kleding maar ook op accessoires zoals tassen en portemonnees.

 

Ontblote schouders

Deze trend zagen we vorig jaar ook al en zet zich dit seizoen ook door. Off-shoulder, coldshoulder, hoe je het ook noemen wil.

 

Bloemen

Veel bloemenprints, tropische kleuren dessins en bladeren.

 

Volants

De romantische stijl, ruches of te wel volants op blouses en truien. Je houdt er van of niet. Als je zwaar gebouwd bent, flatteert dit minder.

 

Schoenen en accessoires

Schoenen zijn er in veel soorten, de sneaker is er nog steeds. We zien verschillende materialen, zoals leer, suède, zilver- en goudkleurig. De wrapped up pump/sandaal is een hot item. De plateauzool zagen we vorig jaar ook al en is nog steeds aanwezig in het straatbeeld.

 

Tassen zien we in allerlei vormen, de bucketbag is er een van. Studs zien we in het materiaal van schoenen en tassen verwerkt.

 

 

Brillen groot en rond, de pilotenbril (wel of geen spiegelglas), versieringen op het montuur.

 

Deze modetrends van het voorjaar 2017 heb ik voor jullie in een collage gezet:

 

Wil jij weten welke stijl bij jou past? Trends gaan over mode. Maar stijl gaat over jouw persoonlijkheid. We gaan kijken naar jouw levensstijl en laten de beste versie van jezelf zien. Maak een afspraak via info@uniquejanique.nl of het contactformulier. Schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief! Ik ontmoet je graagJ

 

 

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen