Unique in je eigen jasje

Modetrends lente/zomer 2018

Vrijdag 02 maart 2018

Buiten is het nog winters koud, mensen zijn geveld door de griep. Achter het glas is het heerlijk in de zon. Maar we wachten ook op het voorjaar met een heerlijke temperatuur. Daarbij mogen de nieuwe modetrends er ook weer zijn! Want we zien dit voorjaar een diversiteit aan trends, stoffen, lijnen en kleuren.

We zien in de mode dit voorjaar veel kleur, many texturen, veel prints o.a. bloemen, strepen (horizontaal en verticaal), maar ook mix en matches van prints en materialen. In de kleuren gaat het van zachte pastels naar uitgesproken kleuren. Zie mijn blog kleurentrends. Denim blijft altijd, in de broeken van de slim fit tot de loose fit. De flarepijp zie je deze zomer wat minder. Geef jullie hieronder een aantal modetrends weer!

 

Broeken met bindcentuurs 

Je ziet bandplooibroeken met bind- of stoffen centuurs. Zelfs in rokken zie je dit terug. Mooi is om deze broeken wel getailleerd te dragen. Dus draag de top of blouse erin.

 

 

Glanzende stoffen 

Sluike en satijnen stoffen zien we als materialen. Deze stoffen tekenen wel snel, daarom is het mooi om deze te combineren met zachte lamswollen stoffen, zoals een vest over een jurk of een satijnen top met een stretch soepel vallende broek.

 

  

Strepen

Strepen vindt je in zowel onder- als bovenkleding terug. Onthoud: verticale strepen verlengen en versmallen, en horizontale strepen verkorten en verbreden.

 

Bloemen

Het lijkt wel een soort van flower power, want bloemen zien we overal. Let op bij prints, waar wil jij de nadruk op leggen? Een print kan een buikje verdoezelen, maar het kan ook accentueren (bv broek, leg je het accent op de benen).

 

 

Transparant 

We zien ook veel meshtops of sweaters, dus een gedeelte doorschijnend, waar je bv een hemdje onder draagt. Laat je zelf maar zien, transparant dus!

 

 

Klokkende rokken

Eigenlijk zien we heel veel modellen rokken, van kort tot midi en lang. De klokkende rok springt er uit en dan in ongelijke lengtes. Ook met deze rokken is het mooi om er iets getailleerd in te dragen. Wil je geen print, dan ga je voor een rustige effen stof.

 

Overhemd jurken

Als jij een recht figuur hebt, dan doet deze jurk niet zoveel met jou. Je mag best vrouwelijke vormen hebben, leg wel het accent op de taille! Wil je geen blote benen, dan draag er een broek onder, dit mag zelfs een wijd model zijn.

 

 

 

Volants

Volants zien we terug in rokken, blouses en tops. Het wijst alleen maar de romantiek in de stijl aan. De ruches moeten natuurlijk wel bij je passen, want volume maakt altijd voller.

 

 

Schoenen

Ga jij voor platte schoenen of sneakers of hakken? Sneakers zijn multifunctioneel, deze kun je zowel onder de broek als jurk/rok combineren.

   

 

 

Accessoires 

Tassen zijn er in verschillende soorten en maten. Zorg dat deze qua grootte bij je past, maar is ook heel persoonlijk net zoals de kleur.

 

 

Brillen zien we ook in verschillende modellen en kleuren. Bij de opticien kun je je laten adviseren welk model jouw goed staat. Zij kijken naar de vorm van het gezicht, en zoeken een goede kleur voor je uit.

 

 

Wil jij weten welke stijl bij jou past? Trends gaan over mode. Maar stijl gaat over jouw persoonlijkheid. We gaan kijken naar jouw levensstijl en laten de beste versie van jezelf zien. Maak een afspraak via info@uniquejanique.nl of het contactformulier. Schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief

 

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen