Unique in je eigen jasje

Ruimte maken in je hoofd en in je kledingkast

Zaterdag 02 februari 2019

Een overvolle kledingkast en niets om aan te trekken. Klinkt je dit niet bekend in de oren? Slechts 35% van de kleding in je kast wordt gedragen, zonde toch! Wat is mooier dan dat je ’s morgens niet hoeft te twijfelen en overzicht in de kast hebt!

 

 

MARKETING ENQUETE 

Toen ik vorig jaar de training ‘van bezieling naar business’ aan het volgen was, moesten we  een marketing enquête doen voor zowel bestaande als potentiële klanten. Op het gebied van imagostyling kozen de meeste vrouwen vragen op het gebied van garderobe, daarna persoonlijke stijl. De volgende vraag was: ‘En als hieraan voldaan was, wat is er dan anders?’ Verrassende antwoorden maar ook weer niet: meer rust in het hoofd – overzicht in de kledingkast – minder twijfelen – meer zelfverzekerd. Dus ruimte maken in je hoofd en in je kledingkast!

 

 

OPRUIMGOEROE

Kennen jullie Marie Kondo? Zij is een Japanse opruim coach, heeft verschillende boeken hierover geschreven en speelt ook in haar eigen Netflix serie. Heb pas geleden wat series gezien van haar. Mooi hoe zij te werk gaat. Mensen hebben er vaak een puinhoop van, niet alleen in de kledingkast maar overal in huis. Marie heeft eerst een gesprek met de mensen, ze zoekt een goede energie op, ze moeten het huis bedanken dat ze er graag wonen. Vervolgens begint ze met het opruimen van de kledingkast.

 

VOELEN EN BEDANKEN

Alle, maar dan ook alle kleding wordt op het bed gegooid. Dan zien ze hoeveel ze in de kledingkast hebben liggen. Eén voor één moeten ze de kledingstukken vastpakken en voelen of ze het willen behouden. Als ze het niet willen houden, dan bedanken ze het kledingstuk.

 

OPBERGSYSTEMEN

Marie raadt aan om de (mentale) plattegrond van je kledingkast omver te gooien. Verander de indeling van je lades, kijk of je hangende kleding niet beter kan opvouwen of andersom, gebruik dozen om kleding te sorteren op categorie en overweeg of je misschien een geheel nieuw opbergsysteem nodig hebt. Door dat te doen, voorkom je dat je kledingkast uit z’n voegen barst. Alle kamers/ruimtes komen aan bod.

 

BEWUSTWORDING

En juist ruimte maken voor dingen met emotionele waarde. In de serie die ik zag hadden ze in de schuur prachtige videobanden en foto’s liggen, waarvan ze niet wisten dat ze daar lagen! En die mogen wel een ereplekje, een thuis krijgen. Het gaat dus vooral om bewustwording van wat je hebt, kijk of het goed voelt!

 

COMBINEREN VAN KLEDINGSTUKKEN

Heb zelf ook veel garderobesessies gedaan. Vrouwen zien door de bomen het bos niet meer of ze hebben moeite met opruimen en het mixen/matchen van kleding. We kijken altijd eerst wat weg kan, vooral als ze kleding twee jaar niet meer hebben gedragen. Wat is goed is qua kleur en vorm. En dan gaan we combineren met de kleding wat er overblijft. Hang jasjes bij jasjes, blouses bij blouses en tops bij tops bij elkaar om overzicht te creëren. Tussen de kledingstukken worden er ook wel eens dingen gevonden die ze niet eens kenden!

 

ZWART EN VEEL VAN HETZELFDE

Bij één vrouw ben ik meerdere malen weer terug geweest om alleen kleding weg te doen. Je wilt niet weten hoeveel zwarte kleding er in de kast hing. Heel veel van hetzelfde. Oh ja dat doen ook heel veel vrouwen; als ze een jasje mooi vinden, dan kopen ze er allerlei kleuren van. Zonde toch? Er zijn genoeg jasjes met eenzelfde model. Dan breng je ook variatie in de kast. Na de sessie is er altijd een opgelucht gevoel, en het is net of er weer nieuwe kleding in de kast ligt. Mooie reacties krijg ik altijd terug van klanten:

 

Het was net of ik op ontdekkingsreis met je was in mijn eigen kledingkast' .

 

Mooi waarop jij de mensen in hun waarde laat en de rust neemt om hen "aan de hand" mee te nemen naar verandering. Je kunt je goed inleven en geeft mensen complimenten en positiviteit mee’. 

 

Boost jouw stijl en uitstraling

Herken je jezelf hierin? Wil je weten of ik wat voor je kan betekenen? Vraag dan mijn gratis sessie aan ‘Boost je stijl en uitstraling’. In deze 30 minuten (telefonisch of via skype) geef ik jou mijn volledige aandacht en kijk ik mee waar je nu staat. Ik geef je mijn eerlijke feedback en 3 praktische tips hoe jij je zichtbaar kunt maken op een authentieke manier. Zodat jij vol zelfvertrouwen en stralend door het leven gaat!

 

Traject ‘Uniek in je eigen jasje’

Weet jij zeker dat je een garderobesessie wil? Deze sessie is onderdeel van mijn traject Uniek in je eigen jasje. Inclusief een kleur- en stijladvies, (+kleuren- en stijlpaspoort), garderobesessie en personal shoppen. Na dit traject:

-versterk jij je stijl en uitstraling;

-heb je een goede basiscollectie;

-bespaar je geld;

-voorkom je miskopen;

-heb je een dosis zelfvertrouwen!

Tags:


 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u weten waarom?Balk verbergen